Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Niğde İl Temsilciliği’nin düzenlediği ve Prof. Dr. Mehmet Çelik ve Gazeteci Turgay Güler’in konuşmacı olarak katıldığı “Ortadoğu ve Türkiye’nin Geleceği” konulu konferans büyük ilgi gördü. Kültür Merkezi’nin konferans salonu hınca hınç dolarken, bazı konuklar merdiven aralarına ve sahne arkasına oturmak zorunda kaldı, bazı konuklar da yer darlığı nedeniyle konferansa katılamadı.


DİNİ VE MİLLİ ŞUUR

TÜGVA Niğde İl Temsilcisi Burak Yaşar, Niğde Belediyesi’nin katkılarıyla düzenledikleri konferansta, TÜGVA’nın dini ve milli bir şuurla iki yıl önce yola çıktığını, birçok ilde şubeler açtıklarını, Niğde şubesinin de önümüzdeki günlerde Derbent Mevkiinde açılacağını ifade etti. 

Burak Yaşar, “Türkiye Gençlik Vakfı Niğde İl Temsilcisi Burak Yaşar açılış konuşmasında '' Gün gelecek, ömrümüz  bitecek ve bu fani dünyadan göç edip gideceğiz.Rabbimizin huzuruna çıkınca, güzel hikayelerimiz olsun diye, bu yola çıktık.Bu yolda;ufkumuz İbn-i Arabi, gönlümüz Mevlana, dilimiz Yunus'tur bizim. Diriliş ateşini Ertuğrul Gazinin yaktığı, Yörük çadırında Osman Gazinin gördüğü, Şeyh Edebali'nin göğsünden filizlenip bütün yeryüzüne ulaşan bir rüyayız biz.Biz, yol arkadaşlığını Efendimizden (s.a.v)  öğrendik.“Yol ancak  yoldaş ile gardaş ile varlığını, bu milletin ay gibi parlak alınlı gençlerinin varlığına armağan edenlerle yürünebilir. Yeni Türkiye’nin, Yeni Nesil Gençlik Hareketi, Türkiye Gençlik Vakfı olarak çıktığımız bu yol;  bilim ile siyer-i nebiyi, Fen ile fıkhı, tarih ile hadisi, dil eğitimi ile dostluk dilini harman eden; ayrılmaz kardeşler kılan bir yoldur. Her zaman vakfımızın yanında olan, maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Niğde Belediye Başkanı Sayın Faruk Akdoğan’a, programın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

İNANÇLI GENÇLİK SALONLARA SIĞMIYOR

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da bundan 10 yıl önce bu tür konferanslara katılımın az olduğunu hatırlatarak “Dindar bir nesil yetiştirmenin sonucu bu olsa gerek. Bundan 10 yıl öncesinde bu tür konferanslarda salonun yarısı doldurulamaz iken bugün artık salonlara sığılmadığını hep beraber görüyoruz ve bu da bizi sevindiriyor. Milletimizin inanç noktasında hangi noktaya geldiğinin gösterilmesi bakımından bu durumun, bu göstergenin çok önemli olduğunu düşünüyorum ve bundan dolayı da tüm Niğdeli kardeşlerimi, tüm vatandaşlarımızı tebrik ediyorum. Konferansı bizlere anlatacak olan katılımcılara başarılar dilerken, bu konferanstan faydalanmamızı diliyorum. Hepinize saygılar sunuyor programın gerçekleşmesine emek veren kardeşlerime teşekkür ediyorum'' dedi.

Gazeteci yazar Turgay Güler konuşmasında '' Birinci Dünya Savaşı sonrasında bize egemen devletsiniz, bağımsız bir ülkeye sahipsiniz dediler. Sonra zaman içerisinde anladık ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti bağımsız ve egemen bir devlet değil. Biz ne zaman bağımsız bir devlet olmayı istedik, ne zaman elimizi masaya vurduk başımıza gelmeyen kalmadı. İşte bugün yaşadıklarımızın her biri bunun eseridir. Bizim sınırlarımızı ihlal etmeye kalkan Rus uçağını vurduğumuzda kimlerin niye vurdunuz, yanlış yaptınız dediğini içimizden de dışımızdan da gördük, duyduk. Neyse ki bir lider var ülkede, bir başkan var Cumhurbaşkanı; hepimiz adına bağımsızlık mücadelesi veriyor '' dedi

Prof. Dr. Mehmet Çelik ise konuşmasında ''Sevr bir anlaşma değil bir projedir. Hem de yüzde yüz uygulanan bir projedir. Sevr anlaşmasının birinci maddesi 26 bölümden oluşmaktadır. Bu 26 madde de Osmanlı Devleti'nin topraklarının nasıl parçalanıp, ne tür yönetimlerle yönetileceği yazıyor. Neden Akdeniz'i, Ege'yi işgal ettiler çünkü Suriye'yi, Lübnan'ı, Irak'ı kuruyorlardı. Biz müdahale edemeyelim diye askeri birlikleri bizim sınırlarımıza koydular. İşgal İstanbul'du yani Ortadoğu halkı Müslüman olduğu için Halife'nin etkisi olmasın diye halifeyi esir tutmuşlardı ve Lozan'da bize bir tek şey söylediler dediler ki size Anadolu topraklarını bırakıyoruz. Yolunuz yok, okulunuz yok, hastaneniz yok bunları yaptırın, milli gelirinizi artırın bizlerle de dost geçinin dediler. Basra körfezinde, Akdeniz'de, Kafkasya'da neler oluyor ilgilenmeyin dediler biz buna harfiyen uyduk ancak artık susan, sessiz kalan eski Türkiye yok artık dimdik ilerleyen bir Türkiye var'' diyerek tarih bilincinin yeniden canlandırılması yönünde önemli açıklamalarda bulundu.

Konferans sonrasında Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Türkiye Gençlik Vakfı Niğde İl Temsilcisi Burak Yaşar ile beraber Prof. Dr. Mehmet Çelik ile gazeteci yazar Turgay Güler’e  konferansın anısına hediye takdiminde bulundular.


http://www.borhaber.net/guncel/genclik-salona-sigmadi-h18907.html

Posted by Bor Haber on 27 Aralık 2015 Pazar
Editör: TE Bilişim