Niğde ve Bor Gençklik Merkezi liderleri, Yaşlılar günü ve Türk Dil Bayramı haftası nedeniyle bir dizi program düzenledi. 

Bor Gençlik Merkezi liderleri Yaşlılar günü nedeniyle Bor ilçesinde ev ev gezerek yaşlılarla buluştu. Yaşlılara çikolata ikram eden liderler yaşlıların ellerinden öperek örnek bir davranışa imza attı. Liderler, “Yaşlılar günü etkinliği dolayısıyla olarak çiçeklerimizi ve çikolatalarımızı alarak bugünde onları unutmadığımızı gösterdik. Çektikleri tüm sıkıntıları yüzlerindeki kırışıklıklara saklayan geçmiş ile gelecek arasında köprü olan en değerli hazinelerimiz yaşlı nene ve teyzelerimizle hoş sohbette bulunduk ve onlara iyi ki varsınız dedik 1 Ekim Yaşlılar Haftası kutlu olsun” dediler. Niğde Gençlik merkezi ise Türk Dil Bayramı haftası nedeniyle Niğdeli esnafları gezerek esnafların Türkçe isim kullanan esnaflara plaket hediye ettiler.


Türk dilinin önemine vurgu yapan Liderler, “Bizi birbirimize bağlayan, bize kim olduğumuzu hatırlatan Türk dilini yalın, yozlaşmalardan arınmış, yabancı kültürlerin kuşatmasından uzak ve saygın bir dil olarak görmek hepimizin isteği ve özlemi olduğunun altını çizdiler.
Editör: TE Bilişim