Gökkuşağı Gençlik Derneği Belediye Başkanı Akdoğan'ı ziyareti nedeniyle meclis salonunu doldu taştı. Dernek 6 ay önce kurulmasına rağmen kısa sürede faaliyet kollarını oluşturarak gıpta ile bakılan bir dernek haline geldi. Dernek üniversite öğrencilerinin Niğde'ye ilk gelişleri noktasından okul hayatları boyunca olan her alanda desteğini sürdürüyor.

FOTOĞRAFLAR SAYFANIN ALTINDA
 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Belediye meclis salonunu dolduran Gökkuşağı Gençlik Derneği üyeleri ile bir araya geldi. Dernek faaliyetleri hakkında bilgi veren Gökkuşağı Gençlik Derneği Başkanı Yusuf Karaca, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a desteklerinden dolayı teşekkür ederek başarılarının devamını diledi ve tüm dernek üyeleri adına çiçek takdim etti.

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek gençlere 'öğrenmenin yaşı yoktur' diyerek tecrübelerinden bahsetti. Gökkuşağı Gençlik derneği 6 ay önce Yusuf Karaca başkanlığında kurulmuş kısa süre içerisinde gençlere yakışır ve faydalı olacak şekilde yapılanarak adından söz ettirir faal ve faydalı bir dernek haline gelmişti. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ı ziyaret eden dernek yönetimi ve üniversite bölümünde dernek adına görevli öğrenciler önerilerini de dile belediyecilik hakkında sorularda sordu.

 

Gökkuşağı Gençlik Derneği Başkanı Yusuf Karaca, dernek yönetimi ve derneğimizin üniversite bölümlerinde görevli üyelerimizden oluşan 126 kişiyle ziyarete geldiklerini belirterek, dernek üyelerinin tamamıyla ziyarete gelinseydi salona sığma şansının olmadığını ifade etti.

 

Gökkuşağı Gençlik Derneğinden muhteşem ziyaret

 

Gökkuşağı Gençlik Derneği Başkanı Yusuf Karaca; "Ziyarete gelen arkadaşlar derneğimizin yönetim kademesinde görev alan arkadaşlar. 15 Kişilik bir yönetimimiz var ama burada fakülte başkanları, fakülte başkan yardımcıları, fakülte gece başkanları ve başkan yardımcıları var. Derneğimizde 1200'e yakın yönetici olarak görev alan arkadaşlarımız var.. Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan huzurunda da arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, arkadaşlarına yol göstericiliği yaparak gurbette yardımcı oldukları için. Allah yar ve yardımcımız olsun. Nazarlardan esirgesin" şeklinde konuştu.

 

Okumanın yaşı da sınırı da yoktur

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Bir çoğumuz üniversitede öğrenciyiz şu anda. Aslında bende bir üniversite öğrencisiyim. Öğrenciler olarak birinci göreviniz sizlerin ailelerinizin beklentileri doğrultusunda iyi bir eğitim almak ve okulunuzu bitirmek. Okulunuzu iyi bir düzeyde tamamlamak birinci hedefiniz olmalı. Sonraki süreçte ikinci ya da üçüncü üniversiteyi tercih edenler okuyabilir. Bir ağabeyiniz olarak söylüyorum 'okumanın yaşı da sınırı da yoktur', her yaşta okumak için ve daha fazla eğitilmiş olmak için gayret göstermelisiniz. Bu tavsiyeyi 51 yıllık tecrübe ile bir ağabeyiniz olarak söylüyorum, tavsiye ediyorum. Etrafınızdaki ve ailenizdeki kişilerinde beklentilerini boşa çıkartmamanız gerekir diye düşünüyorum. Bizim de çocuklarımızın iyi bir eğitim almalarıyla ilgili beklentilerimiz var. O bakımdan mutlaka sizin ailelerinizin de sizden bir beklentisi var" dedi.

 

Kısa zamanda büyük teşkilat

 

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Gökkuşağı Gençlik Derneğini Yusuf Karaca kardeşimiz kurdu. Bu dernekte şu anda gençler ve üyeleri sayesinde bu seviyeye kadar geldi. Bu gün ki mevcut konumundan daha iyi konumlara da gitmek için de gençlerimiz gayret içerisindeler. Bizde Niğde Belediyesi olarak ve yine bir ağabeyiniz bir kardeşiniz Faruk Akdoğan olarak bu güne kadar her zaman yanınızda olmaya gayret gösterdik. Yine sizin problemleriniz çözmek noktasında her zaman destek olacağımızın bilinmesini istiyorum. Sorunumuz sıkıntımız her ne olursa olsun bizler sizlerin her zaman yanında olacağız. Yeter ki yaptığınız iş memleket için, üniversitemiz için Niğde'miz için, derneğimiz için faydalı olsun ya da bireysel manada kendimiz için faydalı bir hizmetse mutlaka bunun yapılması noktasında gayret içerisinde olacağımızın bilinmesini isteriz. Sorunlarımız olursa Dernek Başkanımız Yusuf Karaca ile ya da bizimle her zaman bağlantı kurabilirsiniz. Sizleri tebrik ediyorum 6 ay gibi kısa bir süre içerisinde 1200 kişilik bir teşkilat oluşturmuşsunuz. Niğde şartlarında 1200 kişilik teşkilatı oluşturmak çok kolay değil. Bu noktada Gökkuşağı Gençlik Derneği üyelerini ve yönetimini tebrik ediyorum. Önümüzdeki yıllarda çok daha iyi olacağını, çok ileri noktalara bu derneğin sizlerin sayesinde gideceğini belirtebilirim" şeklinde konuştu.

 

Gökkuşağı Gençlik Derneği üyeleri ile sohbet eden Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, değişik şehirlerden okumaya gelen ve aynı zamanda dernekte görev üstlenen öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Samimi bir ortama geçen ziyaret sonrası dernek üyeleri öğrenciler Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ile tanışmaktan mutlu olduklarını ifade ettiler.

 

Dernek üyeleri daha sonra meclis salonuna sığmayınca gençler Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ile birlikte belediye önüne inerek hatıra fotoğrafı çektirdiler.



http://www.borhaber.net/guncel/genclik-derneginden-gorkemli-ziyaret-h16257.html

Posted by Bor Haber on 2 Nisan 2015 Perşembe
Editör: TE Bilişim