Niğde Hüdavend Hatun Kadın Çocuk ve Gençlik Derneği (HÜKAGED) düzenlediği olduğu “Farkındalıkla Buluşuyoruz”  etkinliği ile engelli gençleri bir araya getirerek buluşturdu.

Niğde Hüdavend Hatun Kadın Çocuk ve Gençlik Derneği tarafından düzenlenen Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin paydaş olduğu “Farkındalıkla Buluşuyoruz”  etkinliği Niğde Elit Düğün Salonunda evde eğitim alan özel öğrenciler, Görme Engelliler Derneği, Altınokta  Görme Engelliler Derneği, İşitme Engelliler Derneği, Sakatlar Derneği nin davetli olduğu  etkinlikte  engellilerin genelde yaşadıkları sorunlar ve tpluma sağladıkalrı katkıların yanı sıra farkındalıklar konuşuldu.

Etkinliğe katılan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek’in eşi i Çiğdem Şimşek Hanımefendi engellilerle tek tek ilgilenerek  sorunlarını dileklerini dinledi. Farkındalık Federasyonu Başkanı  Kadir Can Gökalp’te Engelli bir yaşam hakkında konuşmada bulundular.

Etkinlikte konuşma yapan Konuşma yapan  Niğde Hüdavend Hatun Kadın Çocuk ve Gençlik Derneği (HÜKAGED) Başkanı Fatma Büyükakkaş   “Etkinlikte amacımız özel insanların yaşadığı zorluklara dikkat çekmek sorunların çözümü için adımların atılmasıdır. Bugünkü buluşmamız engelli kardeşlerimizin toplumsal hayata katılımını teşvik etmek, farkındalık oluşturmaya katkı sağlamaktır.Sorun yaşayanlar bizden acımamızı değil hak ettikleri gereken değer ve hizmetleri vererek yaklaşmamızı beklerler. Ülke çapında devrim niteliğinde değişimler yaşanırken engelliler içinde yaşam kolaylaştırıcı yeni yasalarla çözüm üretilmektedir. Son yıllarda ülkemizde sporda engelli bireylerimiz başarılarıyla gururlandırıyorlar. Dünyada ve yurdumuzda başarıları gözle görünüyor. Bundan da anlaşılıyor ki imkanlar verilirse asamayacakları engel yoktur. Destek ve emek veren herkese  özellikle dernek üyelerime çok teşekkür ediyorum” dedi.

Engelli sporcular etkinlikte ayrıca güreş gösterisi, Taekwondo gösterisi sergilediler. Akşemsettin Sanat Bilim Merkezi Öğrencileri Çocuk Korosu ise müzik dinletisi sundu. Engellilerin şiir, şarkı sunuşlarının ardından ikramlar ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Müzik bölümünün müzik programıyla katılımcılar güzel dakikalar yaşadılar

Editör: TE Bilişim