Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Anadolu'ya geçerek Milli Mücadele'yi başlatmak için Samsun’a ayak bastığı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramında koronavirüs tedbirleri kapsamında Niğde’de Atatürk anıtına çelenk koyma töreni yapılacak.

Niğde’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 102’inci yılı kutlama törenleri bugün saat 10.30’da Cumhuriyet meydanında bulunan Atatürk anıtına çelenk koyma, saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayacak. Tören Gençlik Spor il müdürü İlker Ötgünlü ’nün günü anlam ve önemini belirten konuşmasından sonra sona erecek. 19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramı etkinlikleri bugün ülke genelinde olduğu gibi Niğde’de de saatler 19.19 geçe balkonlardan istiklal marşı okunacak. Öte yandan saat 21.00’da Ömer Halisdemir meydanından başlayacak araç konvoyu düzenlenecek.  Geçen yıl olduğu gibi bu yılda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında meydanlar, koronavirüs önlemleri nedeniyle boş kalacak.

BAYRAKLARI ASALIM... BALKONDAN İSTİKLAL MARŞI

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek sosyal medya hesabından,   İstiklal Marşı’mızı saat 19.19’da hep birlikte coşkuyla okumaya davet etti.  19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramında evlerimizin balkon ve pencerelerini Şanlı Bayrağımızla donatalım" dedi. 

BANDO MAHALLELERİ GEZECEK... HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’in talimatıyla otobüs üzerinde Bando mahalle mahalle gezerek 19 Mayıs Coşkusu yaşatacak Akşam saat: 21.00’da ise havai fişek gösterisi düzenlenecek.

PATLAR KARDEŞLERİN GÜZEL VİDEOSU

Öğretmen Barış Patlar'ın hazırladığı,    çocukları Muhammet Tuğra Patlar ve Mustafa Kağan Patlar'ın Niğde'den görüntüler ile birlikte verdiği Mustafa Kemal'i Düşünüyorum isimli videosu beğeni topladı. 

Niğde Belediyesi  İlk Meclis Toplantısını Yaptı Niğde Belediyesi İlk Meclis Toplantısını Yaptı

Editör: TE Bilişim