Kamusen’e bağlı Türk Eğitim Sen Niğde İl Temsilciliği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile bir basın açıklaması yaptı.
Açıklamada şu görüşlere yer verdi
Hürriyet aşkıyla yoğrulmuş Türk Milleti, Atatürk’ün önderliğinde emperyalist devletlere karşı mücadelede kazanan taraf oldu. Küllerinden yeniden doğan Türk Milleti, esaret zincirleri ile yaşayamayacağını yedi düvele gösterdi ve tarihin akışını değiştirdi.  
23 Nisan 1920 tarihinde de TBMM açılmış ve Ulu Önder Atatürk, milli iradenin Meclis çatısı altında hayat bulmasını sağlamıştır.  Aynı zamanda Atamız, böylesine önemli bir günü çocuklara armağan etmiştir.  
Atamızın Türk çocuklarına emaneti olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyadaki tek çocuk bayramıdır. Her 23 Nisan’da dünyanın farklı ülkelerinden çocuklar Türkiye’ye gelerek, bu özel bayramı birlikte kutlamaktadır. 
Dünyada tek çocuk bayramına sahip olan Türk çocuklarının, ne yazık ki her günü bayram gibi değildir. Ülkemizde okullaşma oranları düşüktür. Çocuklarımızın tamamı eğitim-öğretim içinde yer alamamaktadır. Kimi çocukların okuma hakkı aileleri tarafından ellerinden alınmaktadır.  
Öğrenciler arasında fırsat eşitliği sağlanamamıştır. Çocuklarımızın bir kısmı sokaklara terk edilmektedir. Açlıkla, yoklukla mücadele eden kimi çocuklarımızın eli kalem tutması gerekirken, çalışmak zorunda kalmaktadır. Ne yazık ki çocuk istismarının önüne geçilememiştir.  
Oysa çocuklar dünyada çok daha iyi şartlarda yaşamalıdır. Onlar geleceğimizin teminatıdır, aydınlık yarınlarımızın olmazsa olmazlarıdır. Bizler çocuklarımıza; çocuk haklarının tam anlamıyla uygulandığı, savaşın, şiddetin, istismarın sona erdiği, insanların barış içinde ve kardeşçe yaşadığı bir dünya bırakmalıyız.    
Türk Milleti için 23 Nisan’ın anlamı büyüktür. Bu nedenle 23 Nisan’ı çocuklarımızın da benimsemesi, onların Atamızın mirasına, armağanına sahip çıkması, Cumhuriyeti, bağımsızlığımızı koruması çok önemlidir.  
Bu vesileyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyor, çocuklarımıza sevgilerimizi sunuyoruz.
 
 
 
Editör: TE Bilişim