Niğde ‘ de yeni kurulan Genç Bireyler Derneği Ankara’da Ulu Önder Atatürkün huzuruna çıkarak söz verip ant içtiler.

Niğde‘de yeni kurulan genç bireyler derneği ilk faaliyetlerini Ankara’da atanın huzuruna çıkarak gerçekleştirdi. Ataya saygı niteliğinde gerçekleştirilen ziyarette Anıtkabire resmi tören ile çelenk koyan genç bireyler anı defterini yazarak ataya söz verdiler.

Ey Büyük Ata; Varlığımızın en kutsal temeli ve aynı zamanda emaneti olan, Türk İstiklâl ve Cumhuriyetinin sonsuz bekçileri olarak yeni kurmuş olduğumuz “Genç Bireyler Derneğinin” ilk faaliyeti olarak Vefa Borcu Ata’ya Saygı sloganıyla huzuruna çıkmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gençliğe Hitabeni kendine kılavuz edinmiş gençler olarak ilkokul çağında and içtiğimiz gibi “açtığın bu yolda gösterdiğin hedeflere” yılmadan devam edeceğimize, güvenip her fırsatta övündüğün Türk Gençliğini hak ettiği yere getirmek için çalışacağımıza söz veriyoruz. Gençliğin hitabeye verdiği cevapta olduğu gibi “Türk gençliği olarak özgürlüğün, bağımsızlığın, egemenliğin, cumhuriyet ve devrimlerin yılmaz bekçileriyiz. Her zaman, her yerde ve her durumda Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığa geçmek için bütün zorlukları yeneceğimize, namus ve şeref sözü verir, kendimizi büyük Türk ulusuna adarız.”Ruhun Şad Olsun.

‘’VEFA BORCU ATAYA SAYGI ‘’

Amacımız, sosyal ve kültürel yönünü kaybetmiş gençleri yeniden kazanmak diyen Genç bireyler deneği başkanı Ömer Kıymazer ; ‘’Gebider genç bireyler derneği Niğde de yeni faaliyete geçmiş tamamen proje odaklı ve bu projelerle gençliğe el uzatmaya çalışan bir dernek olarak kurulmuştur. Gittikçe sosyal ve kültürel yönünü kaybetmiş gençleri projeler yaparak hem bu konuda kendilerini geliştirmelerini hem de eskiye nazaran daha iyi sosyal ve kültürel yönden kendilerini geliştirmelerini sağlamaktır. Bugünde derneğimimiz ilk faaliyeti olarak ‘’VEFA BORCU ATAYA SAYGI ‘’ sloganı ile ilk faaliyetimizi yapmak babında anıtkabir e çelenk töreni düzenledik. Umarım daha büyük etkinlikler önce ilimizdeki gençlere daha sonrada Türkiye’deki gençlere bir faydamız dokunur diye düşünüyorum dedi.

GENÇ VE KENDİNİ GENÇ HİSSEDEN HERKESİ DERNEĞİMİZE BEKLİYORUZ

Gebider başkanı Ömer Kıymazer; Derneğimizin amacında günümüzün gençleri ve geleceğimizin gençlerini ortak noktada buluşturmak niyetindeydik fakat yasal olarak 18 yaş minimum seviye. Ama kendini genç hisseden ben burada olmak istiyorum diyen gençlere bir şeyler yapmak istiyorum diyen herkese kapımız açık dedi.

TBMM DE GENÇLİK RÜZGARI

Anıtkabır ziyareti sonrasında Türkiye büyük millet meclisini ziyaret eden gençler Siyasi anlamda fark gözetmeksizin, Türkiye büyük millet meclisini ziyaret ederek tüm partilere ait temsilcilerle görüşüp gençlik derneğini tanıttılar. Gençliği harekete geçirmek , yenilikçi anlayışlar geliştirmek, sosyal ve kültürel faaliyetler yaparak gençleri günlük hayatta aktif hale getirmek amacı ile ,18 yaşından büyük genç bireyler yeni bir oluşum ile Niğde deki gençleri bünyesine bekliyor.

 
Editör: TE Bilişim