CHP Niğde Belediye Başkan Adayı Fahri Eker, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Dolaysıyla yayınladığı mesajda, baskıya karşı, kalemi ve vicdanı hür basın mensuplarının bu karanlık günlerin aşılmasında büyük bir sorumluluk düştüğünü ifade etti.


Haber: Gökhan ÖZBEK

Gazeteciliğin zor bir meslek olduğu vurgusunu yapan CHP Niğde Belediye Başkan Adayı Fahri Eker, yazılı açıklamasında mesleğin toplumsal yönüne dikkat çekerek; “Demokrasilerde yasama, yürütme ve yargı dışında dördüncü güç her daim medya olmuştur. Bugün ülkemizde yasama yürütme, yürütme yargı, yargı ise yasama faaliyetleri yaptığını görmekte, demokrasinin saç ayakları birer birer kırılmaktadır. Böylesine bir toplumsal ve siyasal karmaşada medya büyük bir sorumluluk üstlenmesi gerekmektedir. Güçler ayrılığına vurgu yaparak, her türlü baskıya başkaldırarak, demokrasiye sahip çıkması, ülkenin bağımsızlığını koruması gerekmektedir.

Bugün üzülerek ifade etmemiz gerekir ki, medyamız büyük bir baskı altında yada yandaşlık sıfatı altında faaliyet sürdürmektedir. Kalemini satmayanlar cezaevlerine çeşitli bahanelerle tıkılmaktadır. Baskı artmakta, kavgalar yükselmektedir. İşte böylesine bir atmosferde gazetecilik mesleği kutsal olduğu kadar zorunluluk haline gelmektedir. Her gazeteci çağrımız, onurluca dik durarak bu mesleği eskisinden daha fazla sarılarak devam etmesi gerektiği dönem şimdidir” dedi.

Eker açıklamasının devamında Niğde’de medya mensuplarının gerek iktisadi açıdan, gerekse mesleki açıdan zor koşullarda çalıştığını ifade ederek, “Türkiye’nin küçük bir panoraması olan Niğde’de aynı durum söz konusudur. Maalesef aktif gazeteci kardeşlerimiz içinde bulundukları iktisadi ve sosyal koşullardan, dönem dönem ise gerçekleşen siyasi baskılardan dolayı mesleklerini tam olarak icra edememektedir. Bu noktada emekçi tüm basın mensuplarına destek olmaya, huzurlu ve demokratik bir ortamda mesleklerini icra etmelerini sağlamaya mecburuz. Gerek siyasiler, gerek bürokratlar gerekse iş adamlar yerel medyaya sahip çıkarak, demokrasiye ve şehrimize sahip çıkması gerekmektedir. Bu bağlamda tüm çalışan gazetecilerin bu özel gününü kutluyorum” dedi.

 

Editör: TE Bilişim