10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bazı kişi ve kurumlar kutlama mesajı yayınladı. 

***

 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Toplumsal gelişim sürecine sağladığı katkıları inkâr edilemez olan ulusal ve yerel basın, kamuoyunun bilgilendirilmesinde ve bilinçlendirilmesinde toplumsal görevlerini üst düzeyde gerçekleştiriyor. Toplumun aydınlatılmasında, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinde çok önemli görevler ifa eden basın, toplumsal kalkınmanın ve gelişmenin sağlanmasında önemli bir yere sahiptir.

İnsanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu yerine getirmek için her şartta görevleri peşinde koşan gazetecilerimiz düzenli bir mesaisi olmadan, halkı bilinçlendirmek için mücadele etmekte, çok güç şartlarda zaman zaman hayatlarını dahi riske atarak, habere ulaşmak ve topladığı haberleri en doğru, tarafsız ve en hızlı şekilde halka ulaştırmak için büyük gayret sarf etmektedirler. Gazetecilik mesleği, özellikle çok büyük fedakârlıklar isteyen ve zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşan gazetecilerimiz zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu bir taraftan gelişen olaylar karşısında aydınlatırken bir taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedirler.

Mesleğini zor şartlar altında icra eden, tarafsız, güvenilir, basın etiği çerçevesinde objektif olarak toplumsal görevlerini yerine getirmeye çalışan basın çalışanlarımızın haklarını düzenleyen yasanın yürürlüğe girişinin yıldönümü olan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü en içten dileklerimle kutlar, selam ve sevgiler sunarım.

 

Niğde Valisi

Necmeddin KILIÇ

***

İdris Yavuz; “Basın demokrasilerin vazgeçilmezidir”

Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı İdris Yavuz, 10 Ocak çalışan gazeteciler günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Tüm gazetecilerin 10 Ocak Gazeteciler Gününü kutladığını belirten Yavuz, sağlıklı ve köklü demokrasi için halkın, ülkede ve dünyada olup bitenlerden zamanında ve doğru bir şekilde haberdar olabilmesi, her türlü fikrin serbestçe ve açıkça tartışılabilmesi gerektiğine dikkati çekerek; “Bu konuda en büyük görev basına düşmektedir” şeklinde konuştu.

Yavuz, demokrasilerde vazgeçilmez bir unsur olarak görülen basının; Ülkemizin geleceği ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda, ilkeli ve tarafsız bir şekilde çalışarak halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ile görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen önemli bir kurum olduğunu belirtti.

Gelişen olaylar çerçevesinde haber yapan gazetecilerin ise bölge, ülke ve dünya gündemini belirlemede büyük rol oynamakta olduğuna değinen Yavuz; “Bu açıdan gazetecilerin yaptıkları haber ve değerlendirmeler ile toplumu doğru bilgilendirme sorumlulukları da bulunmaktadır” dedi.

Gazetecilerin yaptıkları haber ve değerlendirmeleri ile toplumu doğru bilinçlendirme sorumluluğu taşıdıklarını ifade eden Yavuz; “Şeffaflık ve ifade özgürlüğünün en önemli göstergelerinden biri, tarafsız ve özgür basının mevcudiyeti ile sağlanır” şeklinde konuştu.

Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı İdris Yavuz, mesajına devamla şöyle konuştu:

“Gazetecilerin düşüncelerini rahatlıkla ifade edebilecekleri özgür bir ortam ile belli başlı yasal haklarının sağlanması amacıyla, 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 sayılı yasa, gazetecilere bu imkanların belli ölçülerde sağlanması için uygulanmış, bu yasayla birlikte de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olarak kabul edilmiştir.

Basının demokratik hak ve özgürlükler çerçevesinde ifa ettiği bu hizmet, zorlukları nedeniyle her türlü takdiri hak etmektedir. Bu bağlamda basın yayın organları içerisinde çalışan muhabirinden, sayfa editörüne, yazarlarından, matbaasında çalışan tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, hayatlarında sağlık ve başarılar dilerim.” 


*****

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlama Mesajı

Basın, demokrasinin sağlıklı ve doğru işleyişini sağlayan en önemli unsurların başında gelmektedir. Haber ve bilgi aktarımı yaparak kamuoyu oluşturup karar alma sürecine halkın da katılmasını sağlar, oluşturduğu kendine has platformlarda çeşitli konuları tartışmaya açar, çok sesliliği teminat altına alır ve yeni bakış açıları sunmak suretiyle modern ve demokratik bir toplumsal yapının oluşmasına katkılar sağlar. Basının toplumsal sorunların takibini yapan en önemli sivil inisiyatif olduğunu söylemek de mümkündür.

Bütün bu fonksiyonlar dikkate alındığında basın mensuplarımızın son derece önemli bir görevi ifa ettikleri açıkça ortaya çıkmaktadır. Görevlerini layıkıyla yerine getirebilmeleri için basın mensuplarımızın çalışma şartlarını iyileştirmeye yönelik düzenlemelerin kutlandığı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün tüm basın mensuplarımıza kutlu olmasını diliyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

Prof. Dr. Adnan GÖRÜR

       Niğde Üniversitesi Rektörü


****


Tüm arkadaşlarımızın 
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar çalışmalarında başarılar ve kolaylıklar dilerim.


Öğr. Gör. Lokman ZOR
Rektör Basın Danışmanı

****

Niğde Belediye Başkanı Faruk AKDOĞAN Çalışan Gazeteciler Gününü Kutladı.

Basın mensuplarının büyük fedakârlık göstererek çalıştığını hatırlatan Belediye Başkanı Akdoğan açıklamasında; “Yazılı ve görsel basında çalışan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutluyorum. Fedakârlık göstererek çalışan basın mensuplarımız, halkın doğru ve zamanında bilgi almasını sağlayarak kamu yararı adına çok önemli bir görevi yerine getirmektedirler.

Kamuoyunun bilgilendirilmesinde önemli katkılarda bulunan televizyon, gazete, radyo, dergi, haber portalları gibi basın organlarında bulunan tüm basın mensuplarına ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışından taviz vermeksizin yerine getirdikleri başarılı hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutlarım” dedi.


****

ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

 

Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Yusuf Karaca, tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.

 "Çevremizde olan biteni öğrenme ve bunları da çevremiz ile paylaşma bir ihtiyaçtır” diyen Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Karaca; “Son derece önemli bir görevi fedakârca yapan gazeteciler, duyan kulağımız, gören gözümüzdür” dedi.

 

Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Yusuf Karaca, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle yayınladığı mesajında daha sonra şunları belirtti:

“Kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda, her şartta görevleri peşinde koşan, gazetecilik mesleğinin zor şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeksizin hizmet eden, başta Niğde'deki basın sektöründe hizmet veren basın çalışanlarının ve tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, tüm basın mensuplarına görevlerinde başarılar diliyorum”

   Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Yusuf Karaca


****

Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir’in Gazeteciler Günü Mesajı 

Emrah Özdemir 10 Ocak Gazeteciler günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Özdemir mesajında şu ifadelere yer verdi; ‘’Demokratik ve şeffaf bir toplumu mümkün kılan en önemli unsurlardan birisi özgür ve tarafsız basının varlığıdır. Şeffaf , demokratik ve hür bir ülke olarak hizmette , basın mensuplarının çalışmaları önemli yer tutmaktadır. Bu anlamda basın çalışanlarının haklarının iyileştirilip, sorunlarının çözülmesi demokrasiye büyük önem veren Ak Parti hükümetleriyle birlikte hak ettikleri hayat şartlarına kavuşturulmuştur.

 Farklı görüş ve düşünceleri objektif bir şekilde ortaya koyan tarafsız bir basının, toplumun bilinçlenmesinde dolayısıyla da barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde önemli bir payı vardır. Bu bakımda basın mensuplarının görevlerini çağdaş imkanlarla ve daha verimli şekilde yerine getirebilmelerine büyük önem veriyoruz.

Niğde’mizde yayın yapan gazetelerin halkı bilinçlendirmek için maddi ve manevi fedakarlıklarla bu hizmetlerini sürdürdükleriniz biliyoruz. Medya hayatımızın önemli bir parçasıdır. Basınımız görevini yaparken, hukukun evrensel standartlarından sapmamalı, kişi hak ve hürriyetlerine saygıyı asla ihmal etmemelidir. Tarafsızlık, özel hayata saygı, yani doğru haber yapmak basın için yol gösterici değerler olmalıdır. Basın toplumu bilinçlendirmek için yapıcı hareket ettiğinde daha başarılı olacaklarına inanıyorum.

Bu vesileyle; tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Dünya Gazeteciler Gününü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum’’ dedi.

****

Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Reyhan Sayın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü Kutladı.
Sayın Basın Mensupları,

Değerli Yol Arkadaşlarım,

Partimizin 14 Ağustos 2001’de kurulmasından bugüne birlikte yol alıyoruz,

Halkımızdan aldığımız destek ve güvenle girdiğimiz bütün seçimlerden başarı ile çıkmış, Ak parti sevdalıları, ülke sevdalılarını seçmiştir…

Bu günde 2023 hedeflerimizi gerçekleştirmek için; çok değerli kadrolarımızı seçiyor, yenileniyor, güçleniyor ve büyük millet, büyük Türkiye hedefinin temellerini hep birlikte atıyoruz.

Çünkü biz biliyoruz ki, biz hep birlikte Türkiye’yiz…

2001’den günümüze kadar Kurucu Genel Başkanımız, şu anki cumhurbaşkanımız önderliğinde ülkemiz çağ atlamış, yeni Türkiye’nin temelleri atılmıştır.

Genel Başkanımız, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu ile başlatılan kongre süreçleri ile de Yeni Türkiye yolunda teşkilatlarımızı güçlendirerek büyük Türkiye’nin temel taşları oluşturulmaktadır.

Gerçekleştirilen kongreler, başta 2015 seçimleri olmak üzere bizi 2023 hedefine daha da yakınlaştıracaktır.

Değerli yol arkadaşlarım;

Ak parti kadın kolları bugün 4 milyonu bulan üyesiyle dünyanın en büyük kadın örgütlerinden biridir.

AK Parti’nin önümüzdeki hedefi; 2015 seçimlerinden başarıyla çıkmak, milletimize söz verdiğimiz gibi 2023 Türkiye’sine istikrarla, huzurla, gelişmeyle ve selametle ulaşmaktır. Milletimizin bizden beklentisi budur.

Bugün 4 milyonu bulan üye sayısı ile Dünya’nın en büyük siyasi örgütlenmelerinden biri olan AK Parti Kadın Kolları; kadınlarımızın sesinin en gür çıktığı platform olmuştur.

Partimizin başarısının arkasındaki en önemli güç, hiç kuşkusuz kadınlarımızdır. Kadın Kolları Teşkilatımız; fedakâr, gayretli, istekli ve güler yüzlü çalışmaları ile AK Parti’nin başarısında her daim öncü güç olmuştur. Sergilediğimiz birlik beraberlik, emsal olmaktadır.

AK Parti; siyasette kadınlara verdiği önemle, kadının konumunu güçlendirmeye yönelik uyguladığı politikalarla kadınlarımızın toplum hayatına daha etkin katılımını hedeflemiştir.

Bugün partimizin her kademesinde yer alan kadınlar,  siyasetin nesnesi değil öznesi olduklarını göstermişlerdir. Kadının elinin değdiği her alanda değişim yaşandığı göstermişlerdir.

Biz, siyasetin bir takım oyunu olduğunun bilincindeyiz. Biz, birbirimizle değil, takımımızın başarısı için mücadele ediyoruz. Bizim anlayışımız; birbirimizin önünde ya da arkasında olmak değil; yan yana durabileceğimiz bir takım olmaktır. Paylaşmayı, dayanışmayı, sabrı bilen bir takım olabilmektir.

Kadın kolları olarak yapacağımız 4.olağan kongremizden daha da güçlenerek çıkacağız. Birlik ve beraberlik anlayışımın kongrelerden çıkaracağı enerji ile milli iradeyi hakim kılmaya devam edeceğiz.


*****

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Başkanı Gafur ATEŞ’ 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü Kutlarım.

Çevremizde ve Dünya’da olan biteni öğrenme ve bunları da çevremiz ile paylaşma bir ihtiyaçtır. Zor ancak, son derece önemli bir görevi fedakârca ifa eden gazeteciler, milletimizin duyan kulağı, gören gözü, konuşan dili, yazan eli ve hak terazisinden sapmayan vicdanıdır.
Kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda, her şartta görevleri peşinde koşan, gazetecilik mesleğinin zor şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeksizin hizmet eden, başta Niğde’nin basın sektöründe hizmet veren basın çalışanlarının ve tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü bütün samimiyetimle kutluyor, tüm basın mensuplarına görevlerinde başarılar diliyoruz.

*****

ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN! LÖSEV

Her mesleğin zor yanları vardır ama bir meslek vardır ki günlük koşuşturma arasında hayatın akışını fark etmemizi sağlar. Mesai kavramı tanımaksızın toplumun gözü kulağı olan, gerçeklerin peşinden yılmadan koşar.

Bir fotoğraf karesi için saatlerce en doğru anı bekleyen; bir satır haberle birçok hayata umut olabileceği gerçeğini unutmadan çalışan değerli basın mensupları ve basın gönüllülerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimizle kutlarız.

Kanser ve lösemi gibi en büyük bütçeleri bile sarsan mücadelemizde her zaman yanımızda durduğunuz, kurulduğumuzdan bu yana binlerce lösemili çocuğumuzu hayata bağlarken bizi yalnız bırakmadığınız ve çocuklarımızın sesi olduğunuz için siz değerli basın mensuplarımıza teşekkür ederiz.

Bugün, Avrupa’nın ilk, ülkemizin ise en donanımlı Onkoloji Kenti’ni kurarken de sizlerin desteklerinizi alacağımızı biliyor, sizlere güveniyoruz.

Çocuklarımızın kalplerinden geçen mesajları şöyle;

Anıl K. (8): “ Televizyonda lösemili çocuklarla ilgili yaptığınız haberleri görünce çok seviniyorum . Fotoğraflarımızın çıktığı gazete haberlerini kesip arkadaşlarıma gösteriyorum. Tanınmak çok güzel. İyi ki yanımızdasınız.”

Mehmet Emin Y (8): “ Kendimizi korumak için maske taktığımızı insanlara hatırlattığınız için teşekkür ederim. Büyüyünce bende gazeteci olacağım.

Furkan Ç (10): “Daha çok kardeşimin sağlığına kavuşacağı için en çok Onkoloji kentimizle ilgili haberleri seviyorum.”

                                                           LÖSEV

*****


EĞİTİM-İŞ NİĞDE ŞUBESİ ; 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

 

 Gazetecilere ekonomik ve sosyal haklar sağlayan 212 Sayılı Yasanın kabul tarihi olan 10 Ocak 1961 “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kabul edilmiştir.

Bugün ise bundan 54 yıl önce çıkarılan 212 Sayılı Basın Yasası’yla elde edilen haklar teker teker budanmış, gazetecilerin mesleki yıpranmadan doğan hakları, iş güvenceleri ortadan kaldırılmış, sendikalaşmalarının önüne engeller konulmuş, işten çıkarmalar artmıştır.

Basın-İş’in verilerine göre, 2014 yılında 559 gazeteci işten çıkarılmış, 217 gazeteci darp edilmiştir. Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün, 2014 Dünya basın özgürlüğü sıralamasında 197 ülke içerisinde 137’inci sırada gösterdiği Türkiye, haber ve ifade özgürlüğünün baskı altında tutulduğu, basının egemen anlayışın çıkarlarına hizmet eder hale getirilmeye çalışıldığı bir ülke haline gelmiştir.

Özellikle AKP iktidarı döneminde yaratılan yandaş basın aracılığıyla kamuoyunun haber alma ve doğru bilgilenme hakkı engellenmeye çalışılmakta, iktidarın beğenmediği, kendinden görmediği, muhalif kabul ettiği gazeteciler ve yazarlar topluca işten atılmakta, istifaya zorlanmaktadır.

Eğitim-İş olarak basınımızın, bilgi verme ve kamuoyu oluşturma görevlerini baskı altında kalmadan yerine getirebilmeleri için gazetecilerin çalışma şartlarının daha da iyi hale getirilmesini, sendikal örgütlenmelerinin önündeki engellerin kaldırılmasını, mesleki saygınlıklarının yeniden kazandırılması gerektiğini vurguluyoruz. Tüm basın emekçilerinin “Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutluyoruz.

                                                                                                                                    Timur ÖZKAN

                                                                                                                                    Şube Başkanı

 


*****

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü Kutluyouz

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesinde büyük rol üstlenen siz değerli basın mensuplarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmenizi temenni ederim.

Saygılarımla, 

Mert Aybars
MESE İletişim Danışmanlığı



Editör: TE Bilişim