Furkan Vakfı, Türkiye geneli konferanslar zincirine Niğde’yle devam etti. Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin konuşmacı olarak katıldığı konferansa katılım yoğun oldu. 

Kur'an Tilaveti ile başlayan program, "Ölü Dünya Dirilmeyi Bekliyor" adlı şiir dinletisi ile devam etti. Şiir dinletisinin ardından "Neden Allah Hükmetmeli" adlı sinevizyon gösterimi yer aldı. Sinevizyon gösteriminden hemen sonra Grup Furkan, ilahi ve marşlarıyla salondaki coşkuyu artırdı.

Ön programın ardından Alparslan Kuytul Hocaefendi, "İnsanın Şeytanla Mücadelesi" konulu bir konferans verdi. Kuytul Hocaefendi, insanların söyledikleri fikri ideolojilerin süslü sözler olarak toplumlara sunulduğunu belirterek, "Bu ise şeytanın insanı saptırması için yanlışı süslü göstermesinden ileri gelmektedir.Şeytan, ‘Beni ateşten onu ise topraktan yarattın’ diyerek Allah’a meydan okumuş, üstünlük derecesini madde olarak görmüştür. Bu sebeple yeryüzünde ilk materyalist şeytandır ve bütün materyalistler de şeytanın ahlakı vardır. Şeytan sağdan yaklaşarak hayırlı bir amel yapmak isteyen bir insanı daha az hayırlı bir ameli yapmaya sevk ederek hayra engel olmaya çalışmaktadır" dedi.

Hocaefendi, konferansın ardından katılımcıların sorularını cevaplandırdı. Kuytul Hocaefendi, Rus uçağının düşürülmesi konusunda yaptığı açıklamaların internet ortamında bir takım olumsuzluklara sebep olduğunu belirterek, “Ben artık bu tür saldırılara alıştım. Herkes kişiliğinin, ahlakının gereği ne ise onu yapar. Onlar da varsınlar onu yapsınlar. Ben istersem onları mahkemeye dahi verebilirim. Ama ben onları Allah’a havale ediyorum” dedi.

Hocaefendi, Rus uçağının vurulmasının doğru olmadığını, böyle bir hareketin iyi sonuçlar doğurmayacağını belirterek “Bu gibi durumlarda akl-ı selim ile hareket edilmesi gereklidir” dedi.
Türk jetleri Suriye tarafından düşürüldüğünde Türkiye'nin sessiz kalmayıp cevap verdiğini hatırlatan Hocaefendi, Rusya'nın da böyle bir olay karşısında cevapsız kalmasını beklemediğini söyledi "Zaten Rusya da sessiz kalmadı. Olayın olduğu gün bizim tırlarımızı vurdular. 7 kişi öldü. Tırların vurulması ve bazı işadamlarının kovulması ileride daha çok önlemler alacaklarını gösteriyor" dedi.

Hocaefendi, duruma tepki göstermesini eleştirip kendisini ‘Rusya yanlısı’ olmakla itham edenlere karşılık, “Yarın Rusya daha büyük cevaplar verdiğinde, bugün horozlanan insanlar ‘böyle bir hareket’ yanlıştı diye tepki verecektirler. Milli bir mesele olması nedeniyle kimse eleştirmiyor. Rusya taraftarı denilir diye korkuluyor hâlbuki bir Müslüman Rus taraftarı olmaz fakat doğruların konuşulması gerekiyor.
Kimse doğruları söylemiyor, aslında herkesin de kalbinde 'bu iş yanlış oldu' düşüncesi var. Buna rağmen ben söylemeyeyim de başkaları söylesin deniliyor. Ben söylüyorum ne olacaksa olsun" dedi.
Soru-cevapların ardından konferans sona erdi.





Editör: TE Bilişim