Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof.Dr. Av. Metin Feyzioğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; Dilim döndüğünce bir kez daha anlatayım.

İlk olarak şunu genel olarak kabul ediyoruz değil mi? 15 Temmuz darbe girişimi, Fethullah Gülen'in örgütü tarafından yapılmıştır.

Peki bundan sonra ne yapılacak?

-Bu örgütün üyeleri bulunacak, 

-Cezalandırılacak,

-Devlet kademelerinden ayıklanacak.

İşte dananın kuyruğunun koptuğu an bu an.

FETÖ'yü biliyoruz da, FETÖcü kimdir?

15 Temmuz'da suçüstü yapılanların dışında, kimin kim olduğunu tesbit çok zor. Darbe girişimi gecesi kimin emir veren, kimin terör harekatına ya da tatbikata katılıyoruz gerekçesiyle verilen emri yerine getiren olduğunu tesbit dahi hiç kolay değil.

Örnekler vereyim.

Çocuğunu cemaat okuluna göndermiş olmak örgüt üyeliği için yeter mi? Bu okullar ruhsatlı çalışmıyor muydu? Şehrin en iyilerinden değil miydi? Demek ki başka deliller lazım, bir kişiye örgüt üyesi diyebilmek için.

Filanca derneğe bağış yapmış olmak, emir komuta zincirine dahil olunduğunu ispatlar mı? Devletten, belediyeden ihale almak, devlet kademelerinde yükselmek için bir dönem bu bağışların zorunlu olduğunu duymuyor muyduk?

FETÖ soruşturmalarını yürüten sayın savcılara bir kez daha hatırlatmada bulunayım.

Toplum, siyasal iktidarı destekleyenler ve FETÖcüler diye ikiye ayrılmıyor. O sebeple, "muhalif" dediğiniz herkesi FETÖcü diye damgalamanızı isteyenleri dinlemeyin. Bilin ki bunu yapmanızı en çok FETÖ istiyor. Delilsiz, duyumla söylentiyle iş yapmayın. Zaten derin FETÖcüler muhalif görünümlü değil ki. Siz iyisi mi en çok bağıranlara bir daha bakın. Bakın bakalım ne zaman bağırmaya başlamışlar.

Şuna benzer mağduriyet hikayeleri giderek artmaya başladı, gidiş iyi değil. Devlet memuru adamı içeri aldınız çocuğu filanca okulda okudu, falanca derneğe üye oldu diye. Maaşıyla alabileceğinden daha fazlası olmayan malına mülküne tedbiren el koydunuz. Eşini KHK ile açığa aldırdınız. Aileyi bebeğine mama alamaz hale getirdiniz.

Bu iş, delilsiz dayanaksız söylentilerle, hatta bizzat FETÖcülerin iş yaygınlaşsın, masumlara bulaşsın diye ürettiği sahte delillerle yürütülmeye ve zulme dönüşmeye başladı. Söylentiler, şikayetler, mağduriyetler artıyor. Bumerang geri döner. Yapmayın, FETÖ'nün istediğini yapmayın Allah aşkına, ders alın. Gelin hep birlikte şu hain yapıyı akıllıca temizleyelim.

O yüzden; adil yargılama, etkin savunma, etki altında kalmadan karar veren bağımsız tarafsız mahkemeler...

Editör: TE Bilişim