Başkan Akdoğan; “Niğde Belediyesi Olarak Her Alanda Hizmetlerimize Devam Ediyoruz”

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Kontv de yayınlanan “Ankara Konuşuyor” adlı programda Canan Baykız’ın sorularını yanıtladı..

 

Başkan Akdoğan Niğde’nin 3 yıl içerisinde Belediye çalışmalarıyla yaşadığı gelişmeyi anlattı. Akdoğan; “Niğde medeniyetlerin yaşatıldığı şehir diye bizim dönemimizde oluşturduğumuz bir slogan. Önce şunu belirtmek istiyorum. Üç yıl önce Niğdeli hemşerilerimiz bizi göreve getirdiler Belediye Başkanlığı gibi bir makamda bize yetki verdiler. Bizde bu çerçevede halkımızın hizmetinde olma ve Niğde’mizin çehresinin değiştirilmesi noktasında her türlü adımı atıyoruz, atmaya da devam edeceğiz. Biz altyapıya çok önem verdik. Neden? Sağlık için, halkımızın sağlığını düşündük. Sağlık Bakanlığı’nın da kullanımını yasakladığı asbestli içme suyu şebekesinin olmuş olması. Biz bunlarla ilgili bir değiştirme programı yaptık ve Niğde’mizin önemli bir sorunu olan asbestli içme suyu borularının yüzde 90’ını değiştirdik. Yüzde 10’unu ise inşallah bu yıl değiştirerek asbestli içme suyu hattından vatandaşımızın su kullanımı sonlandırmış olacağız. Bunu yanında alt yapıyla ilgili ciddi sorunları olan bir ildik. Bunlarında yüzde 90 yenilenmesini şebeke uzatımını şebekelerin genişletilmesini büyütülmesini sağlamış durumdayız. Geçen yıl startını verdiğimiz temelli asfalt dediğimiz aşınma payı ve temeli olan üç ayrı aşamada tamamladığımız asfaltlama sistemini de ilk kez biz kendi dönemimizde hayata geçirdik. Hatta Niğde’mizin üç ayrı noktasında yol kazı çalışmaları, asfaltlama için temel atma çalışmaları devam ediyor ve İnşallah kısmet olursa bu sene sonuna kadar Niğde’mizin yollarının yüzde 90 asfaltlamış olacağız. Buda 2012’deki önemli çalışmalarımızdan bir tanesini asfalt ve yine bunun yanı sıra özellikle Bor Caddesinde, Paşakapı Caddesinde, İstasyon Caddesinde, Eski Termal Caddesi civarındada aynı kaldırım yenileme çalışmalarını da sürdüreceğiz. Öncelikli olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, Niğde Milletvekillerimiz Sayın Alpaslan Kavaklıoğlu ve Sayın Ömer Selvi’ye teşekkür ediyorum. Niğde Bor arasının genişletilme ve asfaltlama çalışmasını neticelendirdik. Niğde Bor arası 15 kilometrelik yolun karayolları yol ağına alınmasını sağladık. Ulaştırma Bakanımızın talimatıyla ve yine milletvekillerimizin destekleri ve çabasıyla da bu yolun yapılamasını sağlayacağız. İnşallah Niğde Bor arası yolun ihalesi yapılarak üç çarpı iki ifadesiyle yani üç gidiş üç gelişli çift yol olarak yenilenmesi sağlamış olacağız” dedi.

 

Yeşil alan çalışmaları hakkında da bilgi veren Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Göreve geldiğimizde yüz binlerle ifade edeceğimiz ağaçlandırma çalışması yaptık. Üç yıldır belediyemizin önünde ücretsiz ağaç dağıtım kampanyaları düzenliyoruz. Bu sene Nisan ayının ortalarında Ağaçlandırma Genel Müdürlüğü’nden yaptığımız talepler doğrultusunda ağaç dağıtım programı daha gerçekleştireceğiz. Ama bunun yanı sıra tabii ki Niğde Belediyesi olarak özellikle Niğde’mizin belirli noktalarında kamulaştırma yaparak yeni parklar bahçeler ve mesire alanları oluşturma noktasında bir gayretimiz var. En azından bu sene dört beş tane ayrı noktada kamulaştırma yaparak yeni parklar oluşturuyoruz. Bunun yanı sıra Niğde Belediyesi’ne ve hazineye ait olan yerlerde bir ağaçlandırma gayretimiz var. Özel sektör dahil bizden arazi istediği zaman Niğde Belediyesi sınırları içersinde ağaçlandırma sahası olarak yerde verebiliyoruz. Tabi bir hatıra ormanı yapılması şartıyla ücretsiz verebiliyoruz. Bu kadar vatandaşımıza, halkımıza, yine özel sektöre, vakıf ve derneklere bu şekilde yer tahsis edebiliriz. Niğde’miz hakikaten yeşile ve ağaca ihtiyacı olan bir il bunun altını özellikle çizmek istiyorum” şeklinde konuştu.

 

Sosyal Belediyecilik alanında da önemli hizmetlere imza attıklarını dile getiren Başkan Akdoğan; “Başbakanımızın da ifade ettiği gibi elbette belediyeler sadece alt yapı yapan yol yapan park bahçe yapan kuruluşlar değildir. Bunu yanı sıra AK belediyelerin bir sosyal yönü de vardır. AK belediyeler eğitime, sağlığa, asayişe destek verecek. Belediyeler halkın kültürel ve sosyal alanlarını geliştirecek ve onun seviyesini yükseklere doğru çekecek. Başbakanımızın ifadesi bu. Bizde bu noktada hem ailelerimize hem de sosyal yaşam alanlarının genişletilmesi insanların yaşam kalitesinin artırılması yönünde çalışmalarımız var. Milli Eğitim ile yaptığımız bir protokol çerçevesinde eğitime destek veren bir belediyeyiz. Sağlığa arsa tahsisi noktasında özellikle destek veren bir belediyeyiz. Yine kamunun Niğde Belediyesi’nden yapmış olduğu talepleri mümkün olduğu kadar tamamını yerine getirme noktasında olan bir belediyeyiz. Bunun yanı sıra NİĞMEK’i üç yıl önce kurduk ve biz açtık. Bununla ilgili Genel Merkez’de belediyelerin göndermiş olduğu projeler var. Bu projeler kapsamında bir resim sergisi açıldı. Bu resim sergisinde de Niğde Belediyesi’nin önemli bulunan meslek edindirme kurslarından bir tanesinin büyük kartpostal haline getirilerek sergilendi. Meslek edindirme kurları çerçevesinde tekstil kursu açmıştık. Elli tane tekstil makinesinden oluşan bir atölye oluşturduk. Ailelere iş edindirme noktasında genel merkez bunu önemli bulmuş ve resim sergisinde önemli bir noktaya monte etmişler. Niğde Belediyesi’nin faaliyetleri Genel Merkez’de de önemli bulunup sergileniyor takdir görüyor” dedi.

 

Engellilerimiz içinde çalışmalarımız var diyen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Engellilerimizin dernekleri var. Bundan önce bu kardeşlerimizin yer sorunları vardı. Bu sorunu hem Niğde Belediyesi hem Niğde Özel İdaresi olarak çözdük. Tekerlekli sandalyeleriyle girebilecekleri bir yer yaptık teslim ettik şu anda orayı lokal olarak kullanıyorlar. Bunun dışında Niğde Belediyesi olarak beş adet akülü araç alıp engellilerimize verdik. Yine şehir içi taşımacılıkta tekerlekli sandalyelerinde otobüslere aktarılarak bindirilmesini sağlayan bir sisteme yarı yarıya geçtik. Bu yılsonuna kadar tamamını geçeceğiz. Zaten Bakanlar Kurulu kararıyla onların ücretsiz ulaşım yapma imkanları var. Dolayısıyla engelsiz yollarımız, kaldırımlarımız, engelsiz yaşam alanlarımız her noktada engellilerimizin yanındayız yanında olmaya da devam edeceğiz. Yani onların sıkıntıları bize geldiği zaman mutlaka çözüyoruz. Yine Niğde Belediyesi olarak geçmişte Niğde Belediyesi’nin uhdesinde olmayan Tekerlekli Sandalye Basketbol takımımız var. Niğde Belediyespor bünyesine aldık. Yine işitme engelliler spor takımız var onları da belediye bünyesine aldık spor alanında da onların yanındayız. Biz engellilerimizle beraber yaşıyoruz ve şunu biliyoruz yani bugün engelli olmayan herkes bir engelli adayı yarın kimin ne olacağını Allah bilir onlarda bizim bir parçamız sonuçta ve nüfusumuzun yüzde 12’sını oluşturuyor” şeklinde konuştu.

 

Gençlere yönelik faaliyetleri de sürdüren bir belediye olduklarını ifade eden Başkan Akdoğan; “Yaz dönemlerinde gençlerimize spor alanında önemli destekler veriyoruz. Yine Niğde’de ilk defa kapalı yarı olimpik yüzme havuzu yaptık. Onlara kurslar veriyoruz. Yani gençlerimizin bize gelen sorunlarını çözme noktasında gayret gösteriyoruz” dedi.

 

İhtiyaç sahipleri için de oluşturulan aşevinin hizmet vermeye devam ettiğini belirten Akdoğan; “Oluşturduğumuz aşevi ile günlük üç öğün sıcak yemeği ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evine kadar ulaştırıyoruz. Yine ihtiyaç sahiplerine imkanlar ölçüsünde giyecek ve eşya yardımında bulunuyoruz. Aşevinde çorba pınarı açtık. Niğde’mizde öğrencilerimizin çocuklarımızın yetişkinlerimize sabah namazıyla başlayıp saat ikiye kadar ücretsiz çorba içme imkanı sunmuş olduk. Özellikle köylerimizden kasabalarımızdan sabahın erken saatlerinde kahvaltı yapamadan okula gelen çocuklarımız yada öğle arası imkanı olmayan insanımızın bir tas çorba içebileceği bir mekanı hizmete açtık” şeklinde konuştu.

 

Ufuk Projesi inşaatlarının ihalesi için imzanın atıldığını belirten Başkan Akdoğan; “Niğde’mizin önemli projelerinden bir tanesi Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesi. TOKİ ile yaptığımız sözleşme çerçevesinde 6 bin konuttan bin tanesinin arsa devirlerini TOKİ’ye gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde TOKİ ihaleye çıkacak ve bu yıl kentsel dönüşüme ilk kazmayı 60 gün sonra TOKİ tarafından vurulmuş olacak. Bu projenin önemi şu bu bölgede yapılmış en büyük kentsel dönüşüm projesi. 6 bin konut ve 900 tane işyeri içeriyor. İçerisinde sosyal donatı alanlarının olduğu yine bunun yanı sıra 24 hektarlık rekreasyon alanlarının olduğu Niğde’mizin Ufuk Projesi dediğimiz bir projenin kesin imzasını tapu devrini gerçekleştirdik” dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim