Niğde’de ve hanımıyken, çevresindekilerinin sen yapamazsın, sen işletemezsin tepkilerine aldırmadan oğlundan aldığı destek ve KOSGEB’den aldığı 50 bin TL hibe ile kendi işinin patronu olan 57 yaşındaki kadın girişimci Halime Ayhanöz hedefinin kendi markasının olduğu bir zeytinyağı üretmek istediğini söyledi.


Niğde’de KOSGEB’den aldığı destekle kendisine yöresel ürünleri satabileceği bir dükkan açan Halime Ayhanöz, hayalini gerçekleştirerek kendisine gelir kapısı oluşturdu.  KOSGEB’den aldığı destekle açtığı iş yerinde doğal zeytinyağları ve kahvaltılık ürünler satıyor. Sattığı ürünleri farklı şehirlerin yörelerinden getirerek Niğde’ye bir ilki yaşattı. Sattığı ürünlerin çoğunun doğal olması ve farklı şehirlerden gelmesi müşterilerinin dikkatini çekiyor.


Niğde Fertek Köyü doğumlu olduğunu ve bir iş yeri açılacaksa bunun Niğde’de olması gerektiğini söyleyen Halime Ayhanöz , “Önceden ev hanımıydım. 1978 yılında İzmir-Foça’ya evlenerek gittim. Benim zeytinyağı ile maceram bu şekilde başladı. Foça’daki evimin önünde zeytin taş değirmeni vardı. Ben zeytinlerin oluşumu ve yapılışını orada gördüm ve çok etkilenmiştim. Yıllarca hep araştırdım bu da benim için bir birikim oldu. Oğlum Deniz Kuvvetleri’nde görevli ve onun mesleği gereği Balıkesir- Erdek’e taşındık. Orada da tam kaynağına gelmiş gibiydim zeytinler ve zeytinyağları tamamen doğaldı. Öğrendiğim bu birikimleri iş yeri açarak değerlendirmek istedim. Daha sonrasında KOSGEB’den belge ve hibe desteği aldım. Ben devletimize bu konuda minnettarım bana inanıp güvendiler. Artık şuan doğal yiyecek ürünleri satan bir dükkan sahibiyim” dedi. 


Girişimci kadın Halime Ayhanöz; “ Benim bu iş yerini açmamın asıl sebebi içerisinde kendim de dahil olmak üzere insanlara daha doğal ürünler yedirebilmek. En önemlisi de çocuklarımızın daha doğal ürünlerle beslenip büyümelerini sağlamak. Özellikle de Niğde’nin zeytinyağını tanıması ve bunun kullanmasını bilerek yaşaması gerekiyor. Zeytinyağı bizim karşımıza günde 3 öğün çıkmalı ama gerçekten doğal zeytinyağı olarak. Son bir yıldır Covid-19 nedeniyle de zeytinyağı çok ön plana çıktı. Zeytin yapraklarıyla, çaylarıyla ve taş baskı dediğimiz doğal zeytinler hayatımızda yerini aldı. Niğde taş baskı dediğimiz zeytinlerimizi daha tanımadı. Amacım bende bir Niğdeli olarak vatandaşlarıma hem farklı yöreleri tanıtmak hem de doğal ürünler tüketmelerini sağlamaktır” diye konuştu. 


Her vatandaşın bütçesine göre zeytinyağı satmak isteğini ve herkesin zeytinyağını tatması gerektiğini belirten Ayhanöz; “ Ürünlerimin satışları şuan çok güzel gidiyor ve özellikle peynirlerim müşterilerim tarafından çok beğeniliyor. Ben KOSGEB’e vefamı ödedim ve 3 yılımı tamamladım. Hedeflerimde yine devletimin desteği ile büyütmek istiyorum. İş yerimi daha güzel boyutlara taşımak istiyorum. Farklı yörelerden tanklarla yağ getirmek ve dükkanımda her türlü yöreden ürün satmak istiyorum.  Niğde’ye bir ilk yaşatmak istiyorum. Niğde’de önceden sütleri litresini paramıza göre alırdık. Bana gelen vatandaşlarımın illaki bir şişe zeytinyağı almasına gerek yok çünkü bütçesinin de yeterli olamayacağını düşünüyorum. Bu nedenle de zeytinyağımı süt satar gibi paralarına göre doldurup vermek ve böylece her çeşit zeytinyağını da tadabileceklerini belirtti.


Çevresindekilerin tepkilerine aldırmayıp KOSGEP’ten aldığı destek ile kendi işini patronu olan Ayhanöz; “Çevremden bu iş yerini işletemeyeceğim konusunda çok fazla tepki almama rağmen oğlum benim yanımda oldu. En büyük destekçim oğlum diyebilirim. O bana her zaman yapabileceğim konusunda tavsiyeler verdi. Hala bazen duyuyorum kadından zeytinyağcı olur mu diye, oldu hem de çok güzel oldu ve Niğde beni gerçekten çok sevdi. Ben kadın girişimci olarak KOSGEB’den 50 bin Türk Lirası aldım. Bana tanıdıkları 3 yılımı da doldurdum ve kendime yeterince müşteri edinebildim. Ben ne çok küçük ne de çok büyük bir iş yeri açarak başladım ama hedeflerim gerçekten çok fazladır. İş yerimi büyütebilirsem eğer bir fabrika hayalim var. Kendime ait kendi markamla zeytinyağı üretmek istiyorum. Ürünümü satın alacak müşterilerime de nasıl yapıldığını göstererek anlatmak istiyorum” dedi. 

Bor Muhtarlarına  112 anlatıldı Bor Muhtarlarına 112 anlatıldı


Kadınlar Korkmasınlar, kadın isterse her şeyi yapabilir diyen Altınöz; “ Benim kadınlara en güzel ve en büyük tavsiyem korkmasınlar. Kadın isterse her şeyi yapabilecek pozisyondadır. Kadınların başarılı olabilmesi için hiçbir engel ve sebep yok, yeter ki istesinler. Kendilerine her zaman güvenerek ve başarabileceklerine inanarak yola çıksınlar “dedi.

Editör: TE Bilişim