Eski Niğde Devlet Hastanesi binası TOKİ'den takas edildi.  Binanın yerine Kamu Kampüsü düşünülüyor. 

Haber- Yorum: Selim GÖKEL


Yeni Niğde Devlet Hastanesinin yapılması ve taşınmasının ardından Niğde'nin merkezinde kalan eski devlet hastanesi binasının ne olacağı uzun süre tartışmalara neden olmuşu. Son zamande sitemizde de haberleştirdiğimiz şekilde boş bina  ucucu madde kullanananların meskeni haline gelmişti. 

Eski Devlet Hastanesi binası Toki'nin idi. Toki'den almak veya bir şekilde değerlendirmek için Valilik ve Milletvekillerinin girişimleri olmuştu. 


Eskİ Devlet Hastanesinin boş binası konusunda nihayet olumlu gelişme oldu. Niğde Valisi Necmeddin Kılıç,  “Yeni hastane binasının yapılması amacıyla eski Devlet Hastanesi ve SSK hastanesine ait binaların Sağlık Bakanlığı tarafından TOKİ’ye devredildiğini, uzun süren çalışmalar ve TOKİ ile görüşmeler neticesinde Niğde Valiliği olarak buraya hükümet konağı talebinde bulunduk. TOKİ tarafından söz konusu arsanın bizlere verilmesi konusunda bir direnme vardı, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız ve İl Başkanımız ile birlikte TOKİ başkanını ziyaret ettik ve İl Özel İdaresinden söz konusu arsa değerinde arsa vermeyi teklif ettik ve takas talep ettik’’ dedi.

KAMU KAMPÜSÜ OLMASI PLANLANIYOR


Vali Kılıç; “İleriki dönemlerde de Adliye binasının, yeni Adalet binasına taşınmasından sonra eski Adalet binasının da yıkılmasıyla onun yerine aradaki yolu da kapatıp Selçuklu Mimarisine uygun Niğde’ye yakışır bir hükümet konağı yapmayı planlıyoruz. Yeni yapılacak hükümet binası ile eski hastane binası arasına bir tüp geçitle beraber bir kamu kampüsü olmasını planlıyoruz" dedi. 

NİĞDE VE BOR'UN YENİ EMNİYET BİNALARI BEKLİYOR

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç'ın  Kamu Kampüsü açıklaması Niğde Emniyet Müdürlüğünün ve Bor Emniyet Müdürlüğünün uzun zamandır gündemde olan ancak bir türlü yatırım planına dahil edilmeyen yeni binasının da gündeme getirdi.


Niğde Emniyet Müdürlüğü mevcut hizmet binası çok eski ve günün teknolojik alt yapılarından çok uzak. Niğde Emniyet Müdürlüğü yeni hizmet binası   İlhanlı Mahallesi Jandarma Alay Komutanlığı civarında  30 dönüm arsa tahsis edilerek yapılması planlanmıştı. Ancak bina yapımı konusunda bu güne kadar bir gelişme olmadı.

Yine Bor İlçe Emniyet Müdürlüğü yeni hizmet binası için arsa tahsis edildi, etüd yapıldı ancak arsa yeri değişti Kaymakamlık binanın yanındaki arsa uygun görüldü. Yeniden zemin etüdü yapıldı. Ama aynı Niğde Emniyet Müdürlüğü yeni binası gibi Bor İlçe Emniyet Müdürlüğü binası yapım çalışmaları da kağnı gibi ilerliyor.

BOR ESKİ DEVLET HASTANESİ FAKÜLTE OLSUN

Bor İlçesi Mehmetçik Mahallesine 75 yataklı yeni Devlet Hastanesi yapılıyor. İnşaat hızla ilerliyor. Bor İlçe merkezinde olan Eski Devlet Hastanesi ne olacak? Bu konuda Borhaber.net'in bir teklifi var. 

Eski Devlet Hastanesi Bor İlçesinin ilk Fakülte binası olsun... Niğde Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Adnan Görür'ün "Bina Yapın Fakülte Kuralım" dediğini biliyoruz. Buyrun küçük bir tadilat ile sizlere İşte Sağlık Bilimleri Fakültesi  Binası... 


 
Editör: TE Bilişim