49. T.C. Hükümet Sözcüsü ve Devlet Bakanı , 17. ve 20. Dönem Niğde Milletvekili Akın Gönen Cumhurbaşkanına mektup yazdı... 


Sayın Recep Tayip ERDOĞAN,

      CUMHURBAŞKANI
                                                 ANKARA
 
            Şehit Ömer HALİSDEMİR’in ruhu şad olsun. Çok farklı bir davranış, cesaret ve disiplin anlayışı örneğidir. Siyasi tarihimiz de örneğine hiç rastlanılmayan bir tarz. Komutanı anayasa ve kanunlara uygun bir emir veriyor “Cumhuriyeti ve rejimi koru, ihtilalcileri kışlana sokma” diyor. Tek başına büyük bir vatanseverlik ve disiplin anlayışıyla ihtilalin başı denilen üst rütbeli komutanı kışlasına sokmuyor anlından vuruyor. Neticede onlarca mermi ile şehit ediliyor.

            Bu örnek cesur davranış onun vatan sevgisi yanında yetiştiği ailenin ve Asker ocağının üstün disiplin ve hizmet anlayışının da bir göstergesidir.

            Yaşanılan kâbus dolu vahim gece çok iyi değerlendirilmelidir. Kötüler yanında sistemin iyi yanları da göz önünde tutularak cezalandırmalar ve düzenlemeler ülkemizin jeopolitik hassasiyeti de göz önüne alınarak bilimsel titizlikle yürütülmelidir, sanırım yürütülüyordur.

            Aksi halde vahim olayın şoku ve dehşeti ile telafisi mümkün olmayan tortularda geriye kalabilir.

            Bu kahramanlık hiç unutulmamalı ve örnek olarak gelecek kuşaklara abideleştirilerek aktarılmalı, gösterilmelidir. Şehidimiz Ömer HALİSDEMİR Niğde – Bor – Çukurkuyu Kasabamızın çocuğudur. Niğde yöresi tarihimiz boyunca ve özellikle son günlerde de çok şehit vermiştir, vermektedir. Bu vesileyle şehitlerimize rahmet kederli aile ve yakınlarına da sabırlar dilerim.

            Şehidimiz Emen Ovası denen bu çorak tuzlu topraklarda yalın ayağı ile koşarak ailesinin ve yöresinin töresi ile büyümüştür.

            Bu şerefli evladımızın adının 1992 yılında kurulan Niğde Üniversitesi veya daha önce yapılan büyük bir tesise verilebilinir, verilmiştir de hayırlı olsun.

            Ancak bu büyük olayı büyüklüğü ile önemi ile yaşatmak istiyorsak iki yer ve tesise adının verilmesine ihtiyaç vardır ve bence yakışanı da bunlar olacaktır;

            1- Asker olan bu yavrumuza Hükümetçe Ankara dışına nakledilecek olan Askeri tesis, birlik, fabrika, okul ve benzeri birisi veya birkaçı Niğde - Bor İlçesindeki Askeri Fabrika alanına nakledilerek adı verilirse Askeri manada adının yaşatılması yetkililer için içi dolu manevi bir haz vesilesi olacaktır sanırım.

            2- Niğde havaalanı inşaatı atıl halde beklemektedir. Bu havaalanı bu genci yetiştiren ailenin yaşadığı yörededir. Niğde – Ankara karayolunun üzerinde Çukurkuyu Kasabasının tam karşısındadır.

            Her inen kalkan uçak her inen binen yolcu ve yörede yaşayan her gelip geçen bu tesisle adını okuyup rahmetle anacaktır.

            Güney doğu illerimizde havaalanı olmayan il kalmadığı gibi Yüksekova ilçesine bile havaalanı yapılmıştır.
            Niğde halkı ve şehidin değerli ailesi de böyle büyük bir hizmet (Niğde Ömer HALİSDEMİR Havaalanı) ve gönül almaya fazlasıyla layıktır sanırım.

            Şimdiden bu emri verecek olan siz Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, Sayın Genelkurmay Başkanımıza, Sayın Milli Savunma Bakanımıza, Sayın Ulaştırma Bakanımıza duygularımı, talebimi en halisane ve iyi dileklerimle sunarım. Saygılarımla. 28.08.2016

 
 
Akın GÖNEN
49. T.C. Hükümet Sözcüsü ve Devlet Bakanı
17. ve 20. Dönem Niğde Milletvekili

 
Editör: TE Bilişim