Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) İl Şube Temsilcileri katılımıyla düzenlediği İstişare Toplantısı’nda ülke gündemine dair aldığı önemli kararları açıkladı.



TÜRKAV, yayımladığı 11 maddeden oluşan Sonuç Bildirgesi’nde Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünden, Cumhurbaşkanlığı seçimine, çözüm sürecinden, Ermeniler için taziye mesajı yayınlanması konularında önemli kararlar aldı. Sonuç Bildirgesi’nde Ermeniler için taziye mesajı yayınlanmasının Türk Milleti’ni derinden üzdüğünü belirten TÜRKAV; bu hadisenin tarihçilere bırakılmasını istediğini ifade ederek, siyasi iktidarı şiddetle kınadığını açıkladı.




Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) İstişare Toplantısı, Şube Başkanlıkları ve Temsilcileri katılımı ile TÜRKAV Genel Başkanı Sinan Yüksel, Başkanlığında Antalya’nın Manavgat İlçesinde 25-27 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirildi. TÜRKAV Niğde Şubesi Başkanı Doç. Dr. Nedim Bakırcı ve Başkan Yardımcısı Doç. Doç. Tuncay Türkeş’in de katıldığı İstişare Toplantısı’nda Türkiye gündemindeki konular hakkında değerlendirmelerde bulunuldu ve toplantının 3. gününde 11 önemli kararı içeren "Sonuç Bildirgesi" yayınlandı.



HANGİ SEBEPLE OLURSA OLSUN BÖLÜNEMEZ


TÜRKAV, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin asli sahibinin Türk Milleti olduğunu belirterek başladığı Sonuç Bildirgesinde; “Anayasada da ifadesini bulan millet anlayışına dayalı düşüncenin zorunluluğunu önemli görmekteyiz. Bazıları millet gerçeğini görmezden gelse de bugünkü varlığımız bu gerçeğe bağlıdır. Bilinmelidir ki; millet olmadan demokrasi, demokrasi olmadan devlet olmaz anlayışını TÜRKAV olarak benimsiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bir bütün olduğu, hangi sebeple olursa olsun bölünemeyeceği bilinmelidir. Tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek dil anlayışı TÜRKAV’ın temel ilkelerinden birisidir” dedi.


SADECE CUMHURBAŞKANI SEÇMEYECEK
ÜNİTER YAPIYI DA OYLAYACAK

Sonuç Bildirgesi’nde yakın zamanda yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimine dair kararını da açıklayan TÜRKAV; “ Türkiye, sadece Cumhurbaşkanı seçmeyecek, aynı zamanda bu milletin ve ülkenin geleceğini, milli devleti, üniter yapıyı da oylayacaktır. TÜRKAV İstişare Kurulu olarak, ‘Ne mutlu Türk’üm diyebilen’, milli devlet ve üniter yapıyı koruyan, varlığını Türk varlığına armağan edebilen bir Cumhurbaşkanı seçilmesini istiyoruz” dedi.


SİYASİ İKTİDARI ŞİDDETLE KINIYORUZ


Bunan yanı sıra Ermeniler için taziye mesajı yayınlanmasını ve özerklik gibi düşünceleri gerçekleştirme adımlarından dolayı siyasi iktidarı şiddetle kınadığını vurgulayan TÜRKAV; “ Tarihte millet-i sadıka olarak bilinen, Türk coğrafyasında yaşayan Ermeniler, dış mihrakların kışkırtmasıyla birçok bölgede ayaklanmalar çıkartmışlardır. Bu ayaklanmalar sonucunda, yüz binlerce Müslüman Türk, hunharca katledilmiştir. Bu gerçek, bütün dünya tarafından bilinmesine rağmen, siyasi iktidar tarafından özellikle milli bir bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Ermeniler için taziye mesajı yayınlanması, Türk Milleti’ni derinden üzmüştür. Bu tarihi hadisenin siyasetçilerden ziyade tarihçilere bırakılmasını istiyor ve TÜRKAV İstişare Kurulu olarak, siyasi iktidarı şiddetle kınıyoruz. Çözüm süreci adı altında başlatılan ve Türkiye’nin bir bölgesinde özerklik gibi düşünceleri gerçekleştirme adımlarını kınıyoruz ve bu gibi söylemlerin bu coğrafyada hayat bulmaması için TÜRKAV üzerine düşen her türlü sorumluluğu yerine getirme azim ve kararlılığındadır” dedi.


KARA BİR LEKE OLARAK TARİHE GEÇECEK


Sonuç Bildirgesi’nde MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan Paşa’nın hala cezaevinde tutulmasının siyasi iktidar açısından kara bir leke olarak tarihe geçeceğine de vurgu yapan TÜRKAV; “Seçim sürecinde oy avcılığı uğruna, bir takım yasal düzenlemelerle bölücülerin cezaevlerinden çıkmalarını sağlayan siyasi iktidar, vatanın bölünmez bütünlüğü için mücadele eden, Türk Ordusu’nun şerefli bir subayı olan MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan Paşa’yı hala cezaevinde tutmaktadır. Bu da siyasi iktidar açısından kara bir leke olarak tarihe geçecektir” dedi.


‘DİLDE, FİKİRDE, İŞTE BİRLİK’


TÜRKAV ayrıca Sonuç Bildirgesi’nde, milli hassasiyetlere sahip tüm sivil toplum kuruluşlarıyla dayanışma içerisinde olduğunun altını çizerken, “Türk milliyetçiliği çizgisinde yayın yapan yazılı ve görsel medya desteklenmelidir. Türk kültürü içerisinde kadınlarımız önemli bir yere sahiptir. Bu sebeple, kadınlarımızın aktif olarak sosyal hayata katılması sağlanmalıdır. Seçim dönemini geride bırakırken, çağdaş medeniyetin insanlara sunduğu önemli değerler arasında bulunan demokrasi korunamamıştır. Türk milliyetçiliğinin hür fikir kalesi olan TÜRKAV, kamu çalışanlarının sosyal ve ekonomik hakları ile ilgili mücadelesini sürdürmeye ve ‘dilde, fikirde, işte birlik’ düsturuyla en köklü ve en saygın kuruluşlardan birisi olarak yerini korumaya devam edecektir” ifadelerine yer verdi.




Editör: TE Bilişim