Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde , 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1923’te “Erken Yaşta Evliliklerin Neden ve Sonuçları” konulu panel düzenlendi.

Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu ile Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi aracılığıyla hazırlanan etkinliğe; Aile ve Sosyal Politikalar Niğde İl Müdürü Harun Koca, Altunhisar Kaymakamı Ercan Kayabaşı’nın eşi Nigar Kayabaşı, fakülte dekanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Programa; Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Ümran Sevil ve Yrd. Doç. Dr. Ayça Gürkan panelist olarak katıldı.

Üniversitemiz BESYO Halk Oyunları Ekibi tarafından hazırlanan ‘Ege Yöresi’ halk oyunuyla başlayan etkinlikte; erken yaşta yapılan evliliklerin getirdiği olumsuz sonuçlar, dünyada ve Ülkemizdeki durum, çocuk evliliklerin psikososyal etkileri, erken evliliğe neden olan etkenler, eğitimin önemi ile bilinç ve farkındalık oluşturma gibi konularda bilgiler verildi.

Program, soru cevap kısmının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Niğde İl Müdürü Harun Koca tarafından Prof. Dr. Ümran Sevil’e, Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Nalan Gördeles Beşer tarafından ise Yrd. Doç. Dr. Ayça Gürkan’a teşekkür belgesi takdiminin ardından sona erdi.


 
Editör: TE Bilişim