CHP Niğde Belediye Meclis Üyesi Erdal Aydoğan yaptığı basın açıklamasında; Türk Milleti tarihi boyunca bu dünyada söz sahibi olmuş ve olmaya devam eden bir millettir. Türk milletinin tarihine bakınca görülecektir ki devletler kurmuş bir yüce millettir. Tarihi Askeri zaferlerle dolu şanlı bir millettir.

Türk milleti tarihi boyunca mazlum milletlerin yanında olmuş, yardım elini her zaman uzatmış yüce bir millettir.

Hiçbir zaman tutsak yaşamamış, bir devletin çatısı altına girmemiş, bağımsızlık aşkıyla yanıp tutuşan, mandayı kabul etmeyen,  varoluşu boyunca da maddiyata değil manevi değerlere önem veren bir millet olmuştur.

Ülkemizin dört bir yanı yabancı devlet askerlerle  işgal edilmişken , yabancı askerlerin süngüleri önünde dimdik durmuş Ulusal Kuruluş mücadelesini başlatmış ve ülkesini yabancı askerlerde temizlemiş bir millettir.

Türk Milleti tarihi boyunca kendi toprağını, sınırlarını tehdit eden başta terör örgütleri olmak üzere diğer unsurlara karşı meşru savunma hakkını kullanmış ve kullanmaya devam edecektir. Sınır komşumuz başta Suriye olmak üzere diğer devletlerin sınırları içerisinde Ülkemizin bütünlüğünü tehdit eden unsurları temizlemesi meşru savunma hakkı kapsamındadır.

Bu nedenle başta dengesiz ve gereksiz ABD Başkanı olmak üzere kimse Türkiye Cumhuriyeti Devletini tehdit edemez, parmak sallayamaz. 

Herkes haddini bilecek !!! Türk milletinin tarihini unutmayacaktır…" dedi. 

Editör: TE Bilişim