Bazı gün ve haftaların senenin belli zamanlarında, belirli aralıklarla dostlar alışverişte görsün mantığıyla kutlanıyor olduğunu görmek, o günün anlam ve önemine hizmet edip edilmediği yönündeki düşüncelerle baş başa bırakıverir beni nedense…

      Yok, şu günü, yok bu günü, iki kuru laf ve üstüne tuz biber sözler, baştan savılan günlerin arkasından sallanan ellerle bay baylanması gibi gelip geçer kendine biçilen sürecin, zaman kesitlerine sığınaraktan.

       Lakin son yıllarda belirli haftalarda kutlanan etkinlikler kapsamının dışında gelişen ve bir toplumun gelişmişlik düzeyi ile bağlantılı olarak yürüdüğüne inandığım kendi engelli bireyine sahip çıkma zihniyetinin, tüm toplum katmanlarına yansıyan bölümü hem umut verici hem de sosyal devlet anlayışının pratiğe yansıyan şekliyle gerçekten yararlı.
      İşte 10 - 16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Engelliler Haftası”  ülkemizde farkındalığı gün geçtikçe daha da artan ve engellisine sahip çıkan bir toplumun aynası olarak, karşımıza gurur verici bir tablo olarak çıkıyor.

      Niğde Sakatlar Derneği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa ve bir ilk olarak düzenlediği; “ Gözlerinle işit ellerinle konuş, yazıya dök yüreğini engelli ile buluş” konu başlıklı liseler arası kompozisyon yarışması yapılıyordu. Yine Engellilerle ilgili insanlarımızda farkındalık yaratmak amaçlı “ Bu dünyayı algılamadan yaşamanın, ayakları yerine tekerlek kullanmanın,  istediğin halde kaslarına söz geçirememenin, çevrede olup biteni anlayamamanın nasıl bir şey olduğunu biliyor ve beni anlaya biliyor musun? ” temalı Orta Okullar arası kompozisyon yarışması sonuçlandırılıyor ve dereceye giren öğrenciler, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün sitesinden açıklanıyordu.

       10 Mayıs Çarşamba günü Sakatlar Derneğinin öncülük ettiği farkındalık hissetme amaçlı İmam Hatip Meydanından başlayacak yürüyüşle başlayacak etkinlik, Ömer Halisdemir Meydanında kurulacak olan Ampüte Futbol sahasında gerçekleştirilecek futbol etkinliği ve yarışmalarda dereceye girenlere verilecek ödüllerle devam edecek. Halkın katılımı eşliğinde engelli insanların yaşam genelinde karşılaştıkları zorluklarla yüzleşilecek olan faaliyetler, belediye önünde sergilenecek.

       Spor salonunda yapılacak olan genel gösterilerden stada ki engelli spor faaliyetlerine engellilerin vereceği konsere kadar birçok faaliyet özveriyle çalışılmış halleriyle sergilenip halkla buluşulacak.

      Engelli kardeşlerimizin yaşama tutunma ve bulundukları topluma en az engelsiz bireyler kadar faydalı olabileceklerinin, canlı örnekleriyle buluşacağız bu etkinliklerde.

      Hepimize düşen genel sorumluluk ise…

      Onlarla beraber onlar gibi hissedip…

    Onların karşılaştığı zorlukların bilincinde…

    Onlarla birlikte yaşamı kucaklayıp…

    Gönül birlikteliğimizi…

    Gönül köprümüzü kurarak…

    Engellilerimizle her daim kucaklaşıp…

    Bu etkinliklere aktif olarak katılmakla olacak.