3 Aralık Dünya Engelliler günü Niğde’de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 

Etkinlik kapsamında Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesi binasından kutlama etkinliğinin yapılacağı 5 Şubat Kapalı Spor Salonuna kadar davullu zurnalı   yürüyüş yapıldı.  Yürüyüş etkinliğinde Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Bilgehan Öztürk ve Sakatlar Derneği Başkanı Songül Çalışkan, tekerlekli sandalyeye binerek dernek binası önünden kapalı spor salonuna  kadar engellilere eşlik ettiler.

Yürüyüşün ardından 5  Şubat Kapalı Spor Salonundaki törende saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla program başladı. Engellilerin sunduğu müzik ve şiirlerin okuması ile devam etti.

 

Törene Niğde Valisi  Âlim Barut ve Eşi Miyase Barut’un yanı sıra Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Garnizon Komutan Vekili Personel Yarbay Kadir Okyay, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, Niğde Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Alp, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Ecemiş, Niğde Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bilgehan Öztürk, Mhp İl Başkanı Hakan Er, Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şube Başkanı Songül Çalışkan, Kamu Kurum ve Kuruluş temsilcileri, siyasi parti ve sivil toplum temsilcileri, özürlüler ve aileleri ile vatandaşlar katıldı. 

 

Niğde Valisi Alim Barut burada yaptığı konuşma da “Şuanda değiliz ama hepimiz bir engelli adayıyız. Dolayısıyla engelli, engelsiz şuanda biz hep biriz ve beraberiz. Biz kendimizi farklı yerde görmedik, farklı davranış içine girmedik. Bu sebeple hiç kimseyi ayırt etmiyoruz.  Zihinlerdeki engelleri kaldırmak için ne gerekiyorsa yapılıyor. Düşünebiliyor musunuz bu salonda Niğde’nin Sivil Toplum Kuruluşları, Siyasi Partileri, Halkı tüm kardeşlerimiz bir arada. Bu demektir ki biz engelleri kaldırdığımızı ve sosyal hayatta beraber olduğumuzun göstergesidir. Dolayısıyla bu kazancımıza sevinelim. Tabiî ki bu aşamaya gelmede Devletin çok büyük gayretleri, çalışmaları var. Devletimiz teşvik ettikçe bizde imkânlarımızı kardeşlerimize sunuyoruz. Bundan da bizler büyük bir zevk alıyoruz. Çünkü bizlerde adayız ve yarın bizimde ihtiyacımız olabilir. Nasıl bugün dünden daha iyi durumdaysak, gelecekte de bugünden daha iyi olacak.” diyen Vali Barut, Bu organizasyonun yapılmasında başta Sakatlar Derneği Başkanı ve Halk Sağlığı Müdürümüze, tüm katımcılara teşekkür ediyorum diye sözlerini tamamladı.  

 

Sakatlar Derneği Niğde Şubesi Başkanı Songül Çalışkan da Engelliler Gününü kutlamanın amacının engellilere karşı duyarlılığı artırmak ve engellilere yönelik hizmetlerin geliştirilmesi olduğunu söyledi.

 

Konuşmaların ardından, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından 4 engelliye akülü araç hediye edildi. Diğer bazı kurum ve kuruluşların da engelilere temin ettikleri akülü tekerlekli sandalyeler teslim edildi.

 Akşam saatlerinde ise bir grup engellinin katılımı ile Niğde Emniyet Müdürlüğü Polis Radyosunda bu güne özel program yapıldı. 



Editör: TE Bilişim