Tren kazasında iki bacağını kaybeden Engelli vatandaş, artın evine pencereden değil kapıdan girebilecek. 

Niğde Belediyesi, geçirdiği tren kazası sonucu iki bacağı kesilen ve tekerlekli engelli aracına binebilmek için 11 yıldır evinin penceresini kullanan 49 yaşındaki Yılmaz Karaman’a yardım elini uzattı.

Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kapıdan giriş çıkış yapabilmesi için Karaman’ın İlhanlı Mahallesi’ndeki evinde düzenleme çalışması başlattı. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü de Karaman ailesinin yiyecek, giyecek ve temizlik ihtiyaçlarını giderdi.

Tren kazasında iki bacağı kesilen engelli Yılmaz Karaman, 11 yıldır ihtiyaçlarını karşılamak için evine pencereden giriş çıkış yapıyordu.

Niğde Belediyesi, üç tekerlekli engelli aracına binebilmek için pencereden giriş çıkış yapan Yılmaz Karaman’a ve ailesine yardım elini uzattı. Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Karaman’ın evine kapıdan girip çıkabilmesi için kapı girişinde düzenleme çalışması başlattı.
Kapı ve pencerelerinin tamamı da yenilenecek olan Karaman ailesinin, diğer ihtiyaçları da Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nce karşılanacak. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan Gönül Kapısı Market’e getirilen aile bireylerine burada giyecek, gıda, yakacak, temizlik ve benzeri ihtiyaçları karşılandı. Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü yetkilileri, 4 kişilik Karaman ailesinin, müdürlük bünyesinde kurulan NİĞKART sistemine dahil olduklarını belirterek, “Aile fertlerinin tüm ihtiyaçları bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Gönül Kapısı marketimiz aracılığıyla her ay düzenli olarak karşılanacak. Kapı girişindeki düzenleme tamamlandığında, Karaman ailesinin ev eşyası ihtiyaçları da giderilecek” dediler.

Niğde Belediyesi’nin yaptığı yardımlardan memnun olduklarını belirten Yılmaz Karaman, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a ve belediye görevlilerine teşekkür etti.
Editör: TE Bilişim