Niğde Sakatlar Derneği Başkanı Songül Çalışkan, resmen kurulan Engelli Meclisi ve bundan sonraki yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.



Niğde Sakatlar Derneği Başkanı Songül Çalışkan yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi. Çalışkan; “ Ocak ayı içerisinde Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplandı ve ondan bir ay öncede Engelli Meclisi oluşumunu gerçekleştirdik. Bir çalışma yaptık bir yürütme oluşturduk 17 kişilik en az 7 kişinden oluşması gerekiyordu ve ön çalışmayı yaptık. Ocak ayının 2. Haftasında da Kent Konseyi Yürütmesi olarak toplandık orada yönergeler görüşüldü. Cuma günüde en son Kent Konseyi toplandı. Kent Konseyi’nin de onayını alarak Engelli Meclisi’ni resmen kurmuş olduk. Bu haftadan sonra da çalışmalarımıza başlayacağız. Çalışmalarımızdan bahsedecek olursak sosyal amaçlı faaliyetlerimiz var eğitim faaliyetlerimiz var ve bir de çalışma gurupları oluşturuyoruz.


Çalışma guruplarımızda AR-Ge, çevre düzenlemeleriyle ilgili çalışmalarımız var örneğin belediyenin yaptığı çalışmaların bize göre eksik olan taraflarını görüp onlara iletmek asıl görevimiz bu olacak. Bunların dışında geziler düzenlemek, Anıtkabir, Mevlana, Erciyes ve bir proje dâhilinde Nevşehir’de balon turu yapmak bunlar olumlu karşılandı. Biz bir takım kurslar açıyoruz bu kursları daha geniş kapsamlı yapmak istedik bilgisayar kursu olsun, girişimcilik kursu olsun istedik ve çağrı yönlendirme kursunu sadece engellilere açalım istiyoruz. Bir de bizim başka bir projemiz vardı, benim kendi aracım olsaydı Niğde’nin köy ve kasabalarına giderek oradaki engellileri bir araya toplamaktı. Henüz bir araca sahip olamadık ama inşallah en kısa zamanda bunu da gerçekleştireceğiz.” şeklinde konuştu.






Editör: TE Bilişim