Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte Niğde’de kış hazırlıkları başladı. Enerya Kapadokyagaz Gaz Dağıtım AŞ İşletme Müdürü Özenç Gezgin, güvenli ve ekonomik doğal gaz kullanımı konusunda aboneleri bilgilendirdi.

Enerya Kapadokyagaz İşletme Müdürü Özenç Gezgin, kurallara uyularak kullanılan doğal gazın güvenilir, konforlu ve ekonomik bir yakıt olduğunu belirtti. Gezgin, 2019 yılı sonu itibarıyla yaklaşık 530 km hat imalatına ulaşılacağını ifade ederek, “Niğde’de 74 bini aşkın BBS aboneyi doğal gazla buluşturuyoruz. Abonelerimizin kış aylarında doğal gaz kullanmaya başlamadan önce bacalarının ve baca bağlantı noktalarının çekiş kontrollerini yetkili kurumlara kontrol ettirmeleri ve kombi bakımlarını mutlaka yaptırmaları gerekmektedir” diye konuştu.

Havalandırma menfezlerinizi asla kapatmayın

Gezgin, doğal gaz kullanımında yapılan bazı hatalar nedeniyle sorunlar yaşandığını hatırlatarak, “Havalandırma menfezleri asla kapatılmamalıdır. Tüm doğal gaz abonelerimiz, yakıcı cihazlarının periyodik bakımlarını yaptırmalıdır. Kombi, şofben, soba ve kazan gibi yakıcı cihazların baca sensörlerinin çalışır durumda olduğu kontrol edilmelidir. Yılda en az 1 kere baca temizliğinin yaptırılması gerekmektedir” dedi.

Doğal gaz abonelerinin cihaz bakımlarını yetkili firmalara yaptırması gerektiğini vurgulayan İşletme Müdürü Gezgin, şöyle devam etti: “Cihaz ve tesisat yenileme, yer değişimi ve tadilat gibi durumlarda abonelerimizin mutlaka Enerya Kapadokyagaz’ı bilgilendirerek Enerya Kapadokyagaz’dan yetki almış sertifikalı firmalara işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir. Abonelerimiz, işlemler hakkında bilgi vermek için 444 8 429 nolu telefondan çağrı merkezimizi arayabilir veya müşteri hizmetleri merkezlerimize gelebilirler. Yapılan işleme ekiplerimiz tarafından onay verilmesinin ardından gaz kullanımına tekrar başlayabilirler.”

Özenç, Enerya Kapadokyagaz tarafından tesisat kontrolü yapılmış olup aktif doğal gaz kullanan abonelerin doğal gaz borularını boyatması gerektiğini tekrar hatırlattı.

Gaz kokusu hissettiğinizde 187 Doğal Gaz Acil hattını arayın

Özenç Gezgin, ortamda gaz kokusu hissedilmesi durumunda yapılması gerekenleri ise şöyle sıraladı: “Gaz kokusu hisseden abonelerimiz hemen ortamı havalandırarak sayaç vanalarını kapatmalılar. Bunun dışında hiçbir müdahalede bulunmadan 187 Doğal Gaz Acil hattına bilgi vermeliler.”

İşletme Müdürü Gezgin, 187 Doğal Gaz Acil hattı olarak 2 ekip ile her ihbara ulaşmaya hazır olduklarını dile getirerek, Niğde’nin en uzak mesafesine dahi 15 dakikadan az sürede ulaşabildiklerini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim