Niğde Valiliği ziyareti ardından Niğde Belediyesini de ziyaret eden Bakan Yıldız, Belediye çalışmaları hakkından Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’dan bilgi aldı.
 
Belediye hizmetlerinin yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Başkan Faruk Akdoğan; “Göreve geldiğimizde belediyenin 18 milyon TL bütçesi vardı. Bütçeyi 2010 yılında 43 milyon TL olarak gerçekleştirdik. Niğde merkezin 110 bin nüfusu var. 110 bin kişiye hizmet veriyoruz. Niğde’de son 20 yılda ciddi manada belediyecilik yapılmamış. Şu anda Belediye olarak yoğun bir şekilde çalışma içerisindeyiz. Hakikaten vatandaşın ihtiyacı var. Talebi de çok fazla. Niğde’nin alt yapı, içme suyu, kanalizasyon, yol, park bahçesi, üst yapısı, sosyal donanımlara ihtiyacı. 20 yıl içerisinde birikmiş sorunlarımız var. Bunların çözümü için çalışıyoruz. Vatandaşımızın memnuniyetini aldığımızı görüyoruz” şeklinde konuştu.
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız;“Tabi ülkemizde çok fazla kaynak var, zenginliklerimiz var, tabii güzelliklerimiz var. Tabiat varlıklarımız var. En önemli kaynaklardan bir tanesi de bu son 8 buçuk 9 yıl içerisinde insan kaynakları. Bir yerde gömüyle bir altın falan bulmadı, define bir hazine falan bulmadı. Ama o bulduğu insan kaynağıyla beraber bütün kaynaklarını su yüzüne çıkarma imkânı buldu. Buna hala devam ediyor, devam da edecek. O yüzden güzel Türkiye’mize dışarıdan baktığınızda resmin bütününü fotoğrafın tamamını gördüğünüz anda bu anlatılmayacak bir güzellik. Bunu biz dışarı gittiğimizde devamlı söylüyorlar. Çok ciddi bir kaynak bu. Niğde’nin güzel insanlarıyla burada buluştuk. Müşerref olduk, Niğde’ye gelmiş olmaktan gerçekten bende çok memnun oldum. Bu sıcak samimi duygular içerisinde sizlerle beraber olmak son derece keyifli” dedi.
 
Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ise, Bakan Taner Yıldız’a ziyareti anısına plaket ve dokuma halı hediye etti.
 
 
 
Editör: TE Bilişim