Bu yıl 21.si düzenlenen ve dünyanın 5. büyük turizm fuarı olarak gösterilen "Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı" Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın katılımıyla açıldı.

26-29 Ocak 2017 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen EMITT’te ulusal ve uluslararası düzeyde çok sayıda katılımcı yer alırken, TR71 İlleri Aksaray, Kırıkkale Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illeri de fuar organizasyona Ahiler Kalkınma Ajansı desteğiyle hazırlanan birer stantla katıldı.
İllerin tarihi, turistik ve kültürel öğelerinin ön plana çıkarılarak tasarlanan stantlarla temsil edildiği fuar renkli görüntülere de sahne oldu.

Abdallar müzik topluluğunun yöresel bozlak, oyun havası ve halaylarıyla dikkat çeken, misafirlere yöresel ürünlerin ikram edildiği, Onyx hediyelik eşya, Kaman Cevizi mamüllerinin satışının yapıldığı Kırşehir standı EMITT organizasyon komitesi tarafından  “En Başarılı Fuar Promosyonu” ödülüne layık görüldü.

Turistik değerlerinin yanısıra silah sanayini ön plana çıkaran Kırıkkale standı ise EMİTT Fuar Organizasyonu tarafından “Destinasyonlar” dalında “2017 yılının en iyi stand dekoru” seçilerek büyük bir başarıya imza attı. Birincilik plaketi Kırıkkale Valiliğini temsilen İl Kültür ve Turizm Müdürü Yahya Kemal ER’e takdim edildi.

Kapadokya standını ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici ve yetkililerle sohbet ederek bilgi aldı. Ziyareti nedeniyle Bakan Avcı’ya Göreme’deki halı tezgahlarında dokunmuş el işçiliği halı ve Avanos toprağından yapılmış çini tabak hediye edildi.

Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesi ortak organizasyonunda kurulan stantta ise Ihlara Vadisi, Narlı Göl, Tuz gölü değerleri, Güzelyurt (Gelveri) Evleri, kervansaraylar, cami, medrese, kiliseler ve yeraltı şehirleri ile Aksaray sahip olduğu doğal güzel güzellikler ziyaretçilere tanıtıldı. Bu sene de stanttaki yerini alan Aksaray’ın meşhur malaklı cinsi köpekleri yine ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Niğde standı ise Kapadokya Bölgesi’nin bir parçası olarak hem tarihi, turistik ve kültürel değerlerini hem de dağcılık ve kış sporlarındaki potansiyelini tanıtma imkanı buldu.

Fuar, 29 Ocak 2016 Pazar günü sona erdi.


 

 
Editör: TE Bilişim