Niğde merkeze bağlı Güllüce köyünde ikamet eden Emine Özkan nine 102 yaşına girmesi nedeniyle çocukları ve torunları tarafından sürpriz yapıldı. Güllüce köyü sakinlerinin de katıldığı doğum gününde kendisi için hazırlanan pastanın üzerindeki mumu üfledi. Emine Özkan nine, yaptığı açıklamada, 102 'inci yaşında kendisini yalnız bırakmayan çocukları, torunları ve komşularına teşekkür etti.

TORUNUNUN TORUNUNU GÖRDÜ
 Torunun torununu gördüğünü ifade eden Özkan nine, "Hayatım çalışmakla geçti. 12 yaşında terzilik mesleğini annemden öğrendim. Kendim Antalya’dan bu köye gelin geldim. Güllüce köyünde ve yakın köylerimizden evlenme çağında kızların çeyizlerini hazırlar ve erkeklere pantolon dikerek biri öğretmen ve iki çiftçilik yapan erkek çocuk yetiştirdim. Toplamda 38 torunum var. Sağlık yönünden şeker, tansiyon ve kolesterol gibi çok şükür herhangi bir rahatsızlığım yok. Hayatımda hiç ilaç kullanmadım. Zaman zaman hasta olunca soğuk algınlığına nane, öksürük olunca ayva yaprağı, nezleye kuşburnu çağı içer, çorbalara limonu sıkarım ve yatmadan iki saat önce bir kase doğal yoğurt yer yatarım. Fabrikasyon yağları sevmem bunların yerine doğal hayvansal ve tereyağı yerim. Yemeklerimi kendim yaparım. Evimin bütün ihtiyaçlarını giderecek imkandayım. Halen kendimi iyi hissediyorum. Eskiye özlem duyuyorum. Günlük hayatı radyodan takip ediyorum, yine de bugünlerimize şükürler olsun." dedi.

DOĞUM GÜNÜNÜ İLK KEZ KUTLADI
102'ınnci yaşını pasta keserek kutladı Sadece kulaklarında ve gözlerinde biraz sorun olduğunu anlatan Emine Özkan nine, bunun dışında sağlık sorunu olmadığını söyledi. Hayatında ilk defa doğum gününün kutlandığını aktaran Emine Özkan nine, "Bu beni çok mutlu etti. Herkesten Allah razı olsun." diye konuştu.

Torunları Bekir Özkan ise " Babaannem bugün tam 102 yaşına girdi ve kendisine Allah hayırlı nice ömürler versin. Kendisi babamı, amcalarımı, bizleri büyüttü ve bu seviyeye getirdi. Allah nasip etti torununun torununu gördü. Biz de bundan dolayı 102'ıncı yılı anısına doğum gününü kutlayalım istedik. Bu nedenle kendisine hazırladığımız pastayı ikram ettik. Anneannem ilerleyen yaşına rağmen halen çok dinç Allah başımızdan eksik etmesin inşallah" dedi.
Editör: TE Bilişim