Halk arasında Eski Terminal Caddesi olarak bilinen Emin Erişingil Bulvarı’ndaki kanalizasyon ve içme suyu hattı yenilendi. Asfaltlama çalışmaları için hazırlıklar başladı.

 

Alt yapı ve üst yapı olarak her alanda hizmetlerini devam ettiren Niğde Belediyesi’nin bir süre önce başlattığı Emin Erişingil Bulvarı’ndaki kanalizasyon hattı ve asbestli su hattı değiştirme çalışmaları tamamlandı.

 

Bulvar altyapısında içme suyu hattının asbestli borulardan oluşması nedeniyle, sağlık acısından tehlikeye neden olduğu gibi, hattın eski olması kaçakların ve arızaların çok olmasına sebep oluyor buda suyun tazyikini azaltıyordu. Yapılan çalışmalarla bu sorunu ortadan kaldıran Niğde Belediyesi Emin Erişingil Bulvarı üzerindeki kanalizasyon hattını da değiştirdi.  

 

Her zaman çalışmaları yakından takip eden ve aynı zamanda esnaf ziyaretlerini de sürdüren Niğde Belediye Başkanı Başkan Akdoğan; “İmam hatip Meydanı’ndan Devlet Demiryollarına kadar olan bölgede önce bir kanalizasyon çalışması yaptık. Yine Polis Evinin oradan Demiryoluna kadar olan bölgede yağmur suyu ve kanalizasyon çalışması yaptık. Sonuç olarak burada eskiden yapılmış olan asbestli içme suyu borusunu iptal ederek, günümüz şartlarına uygun içme suyu borusuna bu bölgemizi de kavuşturduk. Niğde’mize ve Niğde’de yaşayan insanlara daha sağlıklı içme suyu tedarik edilmesi bakımından bu çalışmayı yaptık. Ayrıca birkaç gün içerisinde İmam hatip lisesi ile Polis Evinin arasındaki yolun asfaltlama, orta refüj ve kaldırım düzenleme çalışması başlayacak. O çalışmaya esas olmak üzere alt yapı çalışmalarını burada tamamladık. Dolayısıyla bu yol yapıldıktan sonra kanalizasyonla, yağmur suyuyla, içme suyuyla, doğalgaz ve ya telekom çalışmasıyla karşı karşıya kalmayacağız. İnşallah burada yapacağımız yol, uzun yıllar Niğdeli hemşerilerimize ve bu yolu kullanan vatandaşımıza hizmet edecek. Niğde Belediyesi olarak yaptığımız alt yapı çalışmalarında çevreye verilen rahatsızlıktan dolayı cadde üzerindeki esnafımıza, bu güzergâhı kullanan hem şoför esnafımıza, araç sahiplerine, ayrıca bu yolu yaya olarak kullanan Niğdeli hemşerilerimizden özür dilerken bu çalışmaların Niğde’mize hayırlı olmasını diliyorum. Bizi izlemeye devam etsinler” şeklinde konuştu.

 

 

 

Editör: TE Bilişim