Sitemiz yazarı ve Niğde’nin yerel gazetelerinde de köşe yazıları yazan, Göksel Rıza Özkan yazdığı yazılardan dolayı soruşturma açılmış ve Rize iline sürgün edilmişti.

Göksel Rıza Özkan’ın Sürgün edilmesine TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Niğde İl Temsilciliği ve Emek Partisi Niğde İl Örgütü bir kınama mesajı yayınladı.

 

Niğde Jeoloji Mühendisleri Odası adına  Sabri Ferhat Dağoğlu’nun yaptığı açıklama şöyle ;

 

GÖKSEL ÖĞRETMENİMİZİ SÜRGÜN EDENLERİ KINIYORUZ

AKP’nin ileri demokrasisi iş başında, kendine biat etmeyenleri ya sürgüne ya ceza evine gönderen AKP yeni bir icraata da imza attı. Niğde’de yerel bir gazetede AKP’yi eleştirdi bahanesiyle Eğitim-Sen üyesi Göksel Rıza ÖZKAN’ın Rize’ye sürgün etti. “Sessizlerin Sesi Olacağız” sloganlarıyla iktidara gelen AKP hükümeti atadığı bürokratlarıyla sesini çıkarana çeşitli bahanelerle cezalar veriyor.

Bir kamu görevlisine ceza düşüncelerinden dolayı değil yaptığı görevdeki başarı yâda başarısızlığından olmalıdır.

Peki, şimdi TMMOB NİĞDE Jeoloji Mühendisleri Odası olarak bu sürgün kararını alan AKP’nin yereldeki büroratik temsilcilerine soralım Niğde’de Milli Eğitime bağlı yeni yapılan okulların kanunlar ve yönetmeliklerce zorunlu kılınmış Statik Projeye Esas Zemin Etüt Raporları mevcut mudur? Yeni İki okul için odamıza kayıtlı rapor bulunmamaktadır. Çocuklarımızın içerisinde eğitim göreceği Depreme en çok dayanıklı olması gereken bu binalar için raporlar hazırlatmamış bir kurum, sırf iktidarı eleştiriyor diye Göksel öğretmeni sürgün ediyor.

Şimdi hep beraber düşünelim bildiğin doğruları söylemek mi suçtur, yapılması kanun ve yönetmeliklerce zorunlu kılınmış işleri yapmamak mı suçtur.

 TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Niğde il Temsilciliği olarak Göksel Rıza ÖZKAN görevine iade edilene kadar bu haklı mücadelesinde yanında olduğumuzu tüm Niğde kamuoyuna duyururuz.

                                                                        

 

 

Emek Partisi Niğde İl Örgütü adına Mustafa Kaya’nın yaptı kınama mesajında ise şöyle denildi.

 

    HÜKÜMETİ ELEŞTİREN YANIYOR!

 

Siyasal iktidarı  eleştirdiği için ilimizden sürgün edilen Eğitim Senli öğretmen Göksel Rıza Özkan’ın ailesinden, öğrencilerinden ve memleketi Niğde den koparılmasına sessiz kalmayacağımızı, bu haksız uygulama karşısında Niğde EMEK İl örgütü olarak Göksel öğretmen eski görev yerine dönene kadar kamuoyu oluşturmak dâhil bir dizi eylem ve etkinliklerde bulunacağımızı emekçi Niğde halkı adına söz veririz.

 

     22 yıldır Niğde’mizde çalışan Göksel öğretmen, Niğde emekçi memur sendikal örgütlenmesinde kesintisiz mücadele vermiş, sendikal örgütlü kimliği ile yaşamını sürdürmüştür.

 

    Siyasal iktidarı ve onun ilimize atadığı AKP’li bürokratları bu haksız ve hukuksuz uygulamaları için esefle ve şiddetle kınıyoruz. Onları basın, düşünce ve ifade özgürlüklerini kısıtlamaktan vazgeçmeye, memur kıyımına son vermeye çağırıyoruz.

 Konu ile ilgili haberlerimiz için TIKLAYIN

Editör: TE Bilişim