Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 170. Yıl dönümü nedeni ile SİPER-SEN - Emniyet Teşkilatı Sivil Personel Sendikası Niğde İl Temsilcisi Şerafettin Çopur bir açıklama yaptı.

SİPER-Sen Niğde Temsilcisi Çopur ;  Yaklaşık iki asırdır, Türk Milletinin canını, malını koruyan, insanlarımızın güven içinde yaşamasını sağlayan.  Cumhuriyet kanunları ile birlik ve beraberliğimizi sağlayan Emniyet Teşkilatımızın  170. Yıl dönümünü kutlamaktayız. Yapılan kutlamalar, tebrikler, törenler, elbette kökü mazide olan bu kutlu teşkilatımız için önemlidir, haklarıdır. Her yıl yapılan bu kutlamalarda güzel, yaldızlı  cümleler kurmak da kuranların haklarıdır!

Emniyet Teşkilatında görev yapan bir sendika temsilcisi olarak  böylesi bir hafta dolayısı ile Emniyet Teşkilatı hakkında bazı konularında bilinmesini, bilinmekten öte önemsenmesini istiyorum.

Emniyet Teşkilatı;

Cuma gününden, ailesi ile hafta sonu  piknik planı yapamayan tek teşkilattır.  Niğde ve Bor’da en köhne binalarda, iletişim altyapısı ve demirbaşları çok eski binalarda harika işler çıkartan da bu teşkilattır. Ekonomisinin düzeltilmesi için diğer kurumlardan sonra kehren iyileştirme bağışlanan teşkilattır. Akşam misafirliktesiniz ve bir telefonla anında görevde olmak zorunda  olan  bir teşkilattır.  Gece sarhoşa, gündüz berduşa karşı psikolojini korumak zorunda olanda bu teşkilattır. Kurumların içinde kanun ve mevzuata en uygun en hızlı çalışan da yine bu teşkilattır. Gereksiz ast, üst disiplininin mobinge dönüşmesi de  en yoğun bu teşkilatta yaşanır.  Siyasetin  “şamar oğlanı” sadece  bu teşkilattır.  “Ekmek ve boyun eğmek” ikilemi de bu teşkilatın birincil deyimidir. Çalışma saatlerinin sonsuz esnekliği bu teşkilatta yaşanır. Emekliliğin özgürlük, rahatlık olmadığını bu teşkilatın emeklileri yaşayarak hisseder. Başka kurumda “nöbet eylemi” yapılır, bu teşkilatta nöbet kutsaldır. Şehitlik, gazilik, malullük, engellilik, intihar, psikoloji  gibi kavramlara en yakın olunan teşkilattır. Can güvenliği, hayati risk, her türlü olumsuz hava şartları  bu teşkilatta her an hissedilir. Bir olayda, kazada,  görevlisi varsa da yoksa da parçalanmış veya kokuşmuş cesedi kaldıran ve akşam yine hiç bir şey olmamış gibi  çocukları ile sofraya oturmak zorunda olan  yine bu teşkilatın insanıdır. Basit basit insanların kaprislerine, tehditlerine, hakaretlerine  mevzuat gereği yutkunanların teşkilatıdır… diye devam eder gider…

Ama her şeye rağmen  Emniyet Teşkilatında görev yapmak  şereflidir, farklıdır, onurdur…

Bu haftanın da, bir sonra ki  haftaların da  Emniyet Teşkilatının, polisinden sivil memuruna, teknisyen yardımcısına kadar sorunlarının çözümü, gönüllerindeki yaşam hakkına ulaşmalarını diliyor ve   umut ediyorum”dedi.




 

Editör: TE Bilişim