OHAL kaynaklı ve ardından gelen iktidar  baskıları nedeni ile sendikalar ve sivil toplum kuruluşları Anayasal hak olan yürüyüş, basın açıklaması, toplantı vs. haklarını kullanımıyorlardı. Yerel seçim sonuçlarının da etkisi ile ülkemizde demokrasiyi hatırlatan, hak, hukuk, özgürlük diyebilen sivil toplum kuruluşları meydana çıkmaya başladı. Bunun ilkini de 1 Mayıs günü Niğde meydanında gördük. 


Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Niğde şubesince organize edilen programda, işçiler, Ömer Halisdemir Meydanında bir araya geldi.  Ellerine döviz alan işçiler, "emekçiyiz, haklıyız, kazanacağız", "direne direne kazanacağız" ve "katil ABD Ortadoğudan defol" sloganları attı.

Şube Başkanı Timur Özkan, yaptığı konuşmada, 1 Mayıs'ın 1890'dan beri işçi ve emekçilerin birlik, mücadele ve dayanışma duygularının yansıtıldığı bir gün olarak kutlandığını söyledi.

Özkan; “Türkiye’de ekmek herkese yeter. Biz emeğimizin hakkını istiyoruz. Büyük şirketlerin bir kalemde silinen trilyonlarca vergi borçlarından hakkımızı istiyoruz. Uygulanan yanlış politikalar sonucunda ülkemize yığılan milyonlarca Suriye’li göçmenler için harcanan milyar dolarlardan hakkımızı istiyoruz. Geçmediğimiz yollara, geçmediğimiz köprülere ödediğimiz paralardan hakkımızı istiyoruz Bizler Birleşik Kamu İş Konfederasyonuna bağlı emekçiler olarak istiyoruz ki, Ülkemizi pençesine alan borsa, faiz döviz sarmalından kurtaralım, ekonomimizi borsa ve döviz simsarlarına teslim etmeyelim.
Söz verilen 3600 ek gösterge haklarını istediklerini belirten Özkan, "Birleşik Kamu-İş Konfederasyonuna bağlı emekçiler olarak ülkemizi pençesine alan borsa, faiz, döviz sarmalından kurtaralım, ekonomimize borsa ve döviz simsarlarına, tefecilere teslim etmeyelim. İşte bu yüzden tarımda, sanayide üreten bir Türkiye istiyoruz. üretelim ki aş çıksın, iş çıksın insanımıza." ifadelerini kullandı.

Konuşmalarında ardından slogan atan grup olaysız bir şekilde dağıldı.
 
Editör: TE Bilişim