Eğitim Bir Sen Niğde Şube Başkanı ve Memur Sen Niğde İl Temsilcisi Hasan Orhan, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette, Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, kendisine yapmış olduğu samimi ziyaret ve Eğitim Bir Sen tarafından yayımlanan “Yükseköğretime Bakış 2020 İzleme ve Değerlendirme Raporu” adlı kitabı hediye etmesi dolayısıyla Eğitim Bir Sen Niğde Şube Başkanı ve Memur Sen Niğde İl Temsilcisi Hasan Orhan’a teşekkür etti.

Eğitim Bir Sen Niğde Şube Başkanı ve Memur Sen Niğde İl Temsilcisi Hasan Orhan ise Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar’a sıcak karşılamaları dolayısıyla teşekkür etti. Ziyaret programı, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

“Yükseköğretime Bakış 2020 İzleme ve Değerlendirme Raporu” Çözüm Önerileri Sunuyor

Eğitim Bir Sen tarafından yayımlanan ve “Yükseköğretime Geçiş, Yükseköğretime Erişim ve Katılım, Eğitimin Çıktıları, Öğretim Elemanları, Eğitim Ortamları, Yükseköğretimin Finansmanı ve Üniversitelerin Akademik ve Yenilikçi Performansı” bölümlerinden oluşan “Yükseköğretime Bakış 2020 İzleme ve Değerlendirme Raporu” adlı kitap, bu bölümlerde de elde ettiği objektif bulgular sayesinde çözüm önerileri sunması yönüyle Yükseköğretim sistemine katkı sağlamayı hedefliyor.

Türkiye Yükseköğretim sisteminin mevcut durumu ve eğilimlerini, uluslararası karşılaştırmalarla birlikte bütüncül ve kapsamlı bir şekilde, veriye dayalı olarak incelemenin ve değerlendirmenin amaçlandığı, hem kesitsel hem de boylamsal bir araştırma niteliğindeki “Yükseköğretime Bakış 2020 İzleme ve Değerlendirme Raporu”nda, ülkemizde yükseköğretimdeki kalitenin ve yükseköğretime erişimin artırılmaya çalışıldığından ve yükseköğretimin, ülkelerin kalkınmasında çok önemli bir rol oynadığı da vurgulanıyor.

Editör: TE Bilişim