8 Mart Dünya Kadınlar Günü için düzenlenen programda konuşan Eğitim-Bir-Sen Niğde Şubesi Hanımlar Komisyonu Üyesi Aynur Daşdemir, “8 Mart’ın kadın sorunlarının çözüldüğü, kadına karşı şiddetin sona erdiği ve kadınlarımız önündeki her türlü engelin kaldırıldığı bir gün olmalıdır” dedi.

 

Eğitim-Bir-Sen Niğde Şubesi Hanımlar Komisyonu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle üyelerini Osmanbey Otel’de düzenlenen kahvaltıda buluşturdu.

 

Programın açılış konuşmasını Hanımlar Komisyonu Üyesi Aynur Daşdemir yaptı. Daşdemir, kadının gerçek manada hak ettiği değere İslamiyet’le ulaştığına vurgu yaparak kadının yaşamın her alanında etkin olması için gerekli yasaların bir an önce çıkması gerektiğini söyledi. Her kadınlar gününün sorunların çözümlendiği bir gün olmasını istediklerini ifade eden Daşdemir, “8 Mart Kadınlar Günü'nü bir fenomen olmaktan çıkaracak iradeyi yine kadınların ortaya koyması, her türlü ayrımcılığa karşı çıkması gerekmektedir. Kadınlar ayrımcılık değil ayrıcalık istemektedir. Bugün yeryüzünde her üç kadından biri şiddetin değişik biçimlerine maruz kalmaya devam ediyor. Son zamanlarda artarak devam eden kadına yönelik şiddet, yine kadınların varlığını tehdit eden en önemli sorunlardan birisidir. Güç merkezli medeniyet anlayışının kadınla erkeği karşı karşıya getiren, farklı cinslerin birbirine üstünlük yarışını ve güç gösterisini tetikleyen rekabetçi yaklaşımları kadına da, erkeğe de asla huzur getirmeyecektir. Kadın ve erkek üstünlük çabası içinde değerlendirilmemeli eşit bir yapıda düşünülmelidir" ifadelerine yer verdi.

 

Eğitim-Bir-Sen olarak kamu çalışanlarının haklarını korumak, savunmak ve her türlü haksızlığa karşı mücadele etmek için var olduklarını vurgulayan Hanımlar Komisyonu Üyesi Aynur Daşdemir, “Kadınları ve sorunlarını adeta bir güne hapseden anlayışı da sağlıklı bulmadığımızı ifade ediyor; başta kadın eğitim çalışanları olmak üzere bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, sorunlarının çözümüne vesile olması temennisiyle kutluyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.







Editör: TE Bilişim