Edikli Belediyesi ve Ensar Vakfı tarafından Edikli'de Gençler Namaza Koşuyor adlı etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinlik sonucunda ise dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Edikli Kasabası düğün salonunda düzenlenen programa Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Edikli Belediye Başkanı Ahmet Musalli, Niğde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, Ensar Vakfı Niğde Şube Başkanı Veysel Aşgın ve çok sayıda davetli katıldı.

Edikli kasabası kendine yakışanı yaptı

Programa katılarak Ediklilerle bir araya gelen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Edikli Kasabasının kendine yakışanı yaptığını düşünüyorum. Niğde'de İmam Hatip Ortaokulu olan tek kasaba Edikli Kasabası. Bundan dolayı da tüm Edikli halkını kutluyorum, tebrik ediyorum. Sonuç itibari ile insanımızın maneviyata verdiği önemin ve Edikli Kasabasının da maneviyata ağırlıklı olduğunun bir göstergesi olarak anlamak gerekir, tüm Ediklileri kutluyorum tebrik ediyorum. Gençler Namaza Koşuyor adı altında bir yarışma düzenlenmiş ve bu yarışmada 13 tane kardeşimiz başarı elde etmiş. Yarışmada başarılı olan çocuklarımızı kutluyorum tebrik ediyorum. Yarışmayı düzenleyen ve planlayanlara da teşekkür ediyorum. Bu uygulama inşallah tüm kasabalarımızda, köylerimizde yayılarak devam eder. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği bir söz var 'Biz dindar bir nesil yetiştirmek istiyoruz' bu programlar bunun bir tecellisidir" dedi.

AK Parti iktidarının güzelliklerini görmemiz lazım

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Bundan 20 sene önceki Türkiye ile hatta 10 sene önceki Türkiye ile bu gün ki Türkiye'yi mukayese etmek mümkün değil. Sonuçta önümüzdeki yaşayacağımız 10 yılda da bu gün ki durumu mukayese etmenin mümkün olmayacağını düşünüyorum. Bu bakımdan başta seçilmiş olan siyasilerimiz olmak üzere, idarecilerimize, yöneticilerimize, herkese bu noktada iş düşüyor. Bundan 10 sene önce bir çok camimizde imam yoktu. AK Partinin 2002 yılında iktidara geldiğinde köylerimizi kasabalarımızı dolaştığımızda vatandaşımızın bizden birinci talebi camilerine imam istemekti. Büyük ölçüde bu açıklar giderildi. İnsanımızın, düşüncesiyle, yaşantısıyla mücadele etmeyen baskı kurmayan bir yönetim AK Parti iktidarı. Bunların da AK Parti iktidarında olduğunu görmemiz bilmemiz lazım" şeklinde konuştu.

Her noktada tarih yazan bir iktidarı 2023 vizyonuna ulaştırmak, kavuşturmak yine halkımızın elinde

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Söze geldiğinde yüzde doksan dokuzu Müslüman olan bir ülke diyen ve arkasından insanların yaşantısına, inancına pranga vuran bir yönetim değil, hem bu sözü söyleyen hem de uygulayan bir yönetim AK Parti yönetimi. Her noktada tarih yazan bir iktidarı 2023 vizyonuna ulaştırmak, kavuşturmak yine halkımızın elinde" dedi.

Elimizdeki nimetlerin değerini bilelim

Edikli Belediye Başkanı Ahmet Musalli; "Şükürler olsun Rabbime. Elimizdeki nimetlerin değerini bilelim. Ülkemizde hep birlikte barış içinde geleceğe inançlı, kendi değerlerine inanan, küllenmiş değerler bu gün tekrar ateş haline geldi. İnanan bir gençlik bir nesil yetiştiriliyor. Türkiye insanı buna sahip çıkıyor. Bu değerleri de ileriye taşıyan yöneticileri idarecileri var" şeklinde konuştu.

Ensar Vakfı Niğde Şube Başkanı Veysel Aşgın; "Peygamber Efendimiz 'çocuklarınız  7 yaşına geldiklerinde onlara namazı emredin' buyuruyor. Bizler de Ensar Vakfı olarak bu anlamda sizlere yardımcı olmak ve öğrencilerimizi namazla tanıştırmak için kasabamızda bir yarışma tercih ettik. Katılımın ve ilginin bizim beklentimizin çok üzerinde olduğunu gördük. Çocuklarımıza destek olan anne ve babalarına, okullarda duyurularını yapan müdür ve öğretmenlerimize, camilerde ilgilenen din görevlilerimize ve himayelerini esirgemeyen Ensar gönüllüsü Edikli Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Musalli beyefendiye ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.


Editör: TE Bilişim