5 Haziran Dünya Çevre günü nedeniyle Vali Yardımcısı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü personeli ile birlikte Niğde Valisi Âlim Barut’u makamında ziyaret ettiler.


Ziyarete Vali Yardımcısı Mustafa Karaca, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Akaycan, Müdür Yardımcıları M. Selçuk Gürol, Melih Ayhan, Şube Müdürleri Aysun Küçüktülü, Yasemin Demirörs, Çevre Mühendisi Özgül Kara katıldı.

Vali Âlim Barut ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek şunları söyledi; “Tüm çevrecilerin çevre gününü kutluyorum. Çevre duyarlılığı sanayileşme ile birlikte gündeme geldi. Özellikle çevreye ve çevredeki bir kısım dengeleri bir anlamda tüketen unsurlara karşı tekrar doğal dengeyi sağlamanın formüllerini, teknolojilerini üretmek üzere ve bu probleme dikkat çekmek için Birleşmiş Milletler bünyesinde 1972 yılından bu yana Dünya Çevre Günü olarak kutlanıyor.

İnsan yaşantısı çevre ile birlikte vardır. Çevre ile birlikte devam etmektedir. Bizde bu dengelere riayet edeceğiz. Çevre gününde de bu problemlere dikkat çekeceğiz. Problem oluşturmadan çevre ile uyumlu ve dengeli hayat sürmek için elimizden geleni yapacağız” diyen Vali Barut, Çevre Gününü kutladı. 

Editör: TE Bilişim