Niğde DÜÇGED’in (Dünya Çocuk ve Gençlik Derneği) TC Avrupa Birliği Bakanlığı Türk Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen ‘UEFY United Europe For Youth – Avrupa, Gençler İçin Elele’ Erasmus+ Gençlik Projesi kapsamında, ilk uluslararası faaliyet ve toplantısını Şubat ayı başında Çek Cumhuriyeti – Prag’da9 ayrı ülkeden sivil toplum ve eğitim kurumlarıyla birlikte gerçekleştirmesinin ardından; yereldeki ikinci faaliyetini Niğde Faik Şahenk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde geniş katılımla gerçekleştirdi.

Yapılan organizasyonda protokol, DÜÇGED yönetim kurulu ve üyeleri, Niğde Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışma ABD öğrencileri, Faik Şahenk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul müdür, rehber öğretmen ve öğrencileri ve yerel basın hazır bulundular.

Niğde DÜÇGED Başkanı Sn. Fatma Büyükakkaş’ın konuşmasında da belirttiği üzere geleceğimiz ve projenin yapıtaşları olan 36 lise öğrencisi ve 36 üniversite öğrencisi, kaynaşma ve sosyal öğrenme etkinlikleri yürütmek için, okul binasında kendileri için hazırlanan özel sınıflara geçtiler.

Niğde Dünya Çocuk ve Gençlik Derneği, ‘Avrupa, Gençler İçin Elele’ projesi ile , yerel ve uluslararası bağlamda tüm ortak ve paydaşlar nezdinde , toplumumuzun ve geleceğimizin mimarları olacak olan gençlerle birlikte yeni bir sosyal öğrenme metodolojisi yaratmayı ve oluşturacağı fikri çıktılarla bunu tüm yurt ve Avrupa geneline yayıp örnek ve lider olmayı hedefliyor.

Organizasyon kapsamında yapılan sunum ve konuşmaların ardından davetlilere okul bahçesinde ikram sunuldu.




Editör: TE Bilişim