KOP Eylem Planın’da yer alan KOP TEYAP Mali Destek Programı kapsamında 1 Haziran- 24 Temmuz 2015 tarihleri arasında bitkisel üretimde toprak ve su kaynaklarının etkin kullanımının sağlanmasına yönelik yapılan 26 proje başvurusundan 14’ü KOP İdaresi Başkanlığınca desteklendi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Proje Birimi tarafından hazırlanan “Doğrudan Ekin Tasarruf Edin” adlı projede desteklenmeye değer bulunmuştur. Proje kapsamında ilimiz çiftçileri için Anıza Doğrudan Ekim Mibzeri alınacak olup, müdürlüğümüzde görev yapan 20 teknik personel ile kasaba ve köylerde çiftçi kayıt sistemine kayıtlı 60 çiftçimiz de konu ile ilgili eğitime alınacaktır. Ayrıca çiftçilerimizden bir grubu da teknik elamanlar gözetiminde Konya Bahri Dağtaş Uluslar Arası Tarımsal Araştırma Enstitüsüne teknik gezi yaptırılacaktır.

Proje faaliyeti sonucunda, 20 teknik ve 60 çiftçinin doğrudan ekim tekniklerini öğrenmeleri sağlanacaktır. Bu ekim tekniği sayesinde zaman ve yakıt tüketiminin yanı sıra iş verimi yönünden ve diğer yöntemlere göre tasarruf sağlanarak iktisadi ve sosyal yönden ilimiz çiftçilerinin kalkınması sağlanacaktır. Anız yakmalarının önüne geçilecektir. Toprak işlemeden kaynaklanan toprak sıkışması, yapısının bozulması ve erozyon gibi olumsuzlar önlenmiş olacaktır.

Projemizde Bahri Dağtaş Uluslar Arası Tarımsal Araştırma Enstitüsü ortak olarak yer almaktadır. Niğde Ziraat odası ise projemizde iştirakçi olarak yer almaktadır. Müdürlüğümüz proje biriminde görevli Ziraat Mühendisleri Aslı ALPER ve Suat ELLİ tarafından imzalanan hibe sözleşmesi KOP idarisine teslim edilerek 12.11.2015 tarihinde proje uygulama süreci başlamıştır.

İl Müdürü Murat TÜRKMEN: Uygulayacağımız Doğrudan Ekin Tasarruf Edin adlı projenin Niğde Tarımına ve çiftçisine  hayırlı olmasını temenni ederek projenin hazırlanmasında emeği geçen Mühendisler Aslı ALPER ve  Suat ELLİ ’ye teşekkür etti.

 

Editör: TE Bilişim