CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 37. Yılı dolaysıyla yayınladığı mesajda barış harekatının gerekliliğini vurgulayarak, çözümün BM çatısı altında ve KKTC’nin kurucu devlet konumunun korunarak sağlanacağını aktardı.
20 Temmuz 1974 yılında yapılan Kıbrıs barış Harekatı’nın 37. Yılı dolaysıyla CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak yazılı bir mesaj yayınlayarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin varlığında emeği geçenlere teşekkür ederek çözümün KKTC’nin varlığının tanınmasından geçtiğini ifade etti.
Şafak açıklamasında “1974 yılında savaş değil, barış için Kıbrıs’a giden Türk Silahlı Kuvvetleri Barış harekatının Başbakanı ve Genel Başkanımız Bülent Ecevit’in direktifleri doğrultusunda barışın tesisi için sorumluluklarını yerine getirdiler.

Bu nedenle, Kıbrıs Türk halkı gibi, Kıbrıs Rum halkı da 37 yıldan beri birlikte huzur içinde yaşamını sürdürmektedir ve sürdürmelidir.

Sağlanan bu barış ortamına rağmen, artık, Kıbrıs’ta kalıcı bir çözüme biran önce ulaşılması gerekmektedir
AKP iktidarı döneminde çözülemeyen ve giderek daha karmaşık bir hal alan Kıbrıs sorununu çözmek için tarafların devam edecek müzakerelerde masaya iyi niyet ve kararlılıkla oturmaları büyük önem taşımaktadır.
Çözüm, BM çatısı altında, iki toplumlu, iki kesimli, tarafların siyasi eşitlik anlayışına dayalı olarak, iki kurucu devletin oluşturacağı bir federasyondur.

Bu anlayışla barış harekatının Başbakanı Sayın Ecevit ile, harekatta yaşamını yitiren şehitlerimize rahmet, Başta KKTC’nin Kurucu Cumhurbaşkanı olmak üzere barış harekatına katılanlar, katkıda bulunanlar ile KKTC’yi bugünlere getiren herkese teşekkürlerimi, sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimle saygılarımı sunuyorum” dedi.
 
Editör: TE Bilişim