Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesi’nde polis servisine düzenlenen bombalı saldırı sonucu şehit olan 4 polis memuru için Kocatepe Camii’nde cenaze namazı kılındı. 



Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesi’nde polis servisine düzenlenen terör saldırısında şehit olan şehit polis memuru Alper Zor, Necdet Alıcı, Mehmet Fatih Ertuğrul ve Mustafa Yiğit Alp için Kocatepe Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazına TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Eski Başkanı Cemil Çiçek, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Celalettin Lekesiz, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti, CHP ve MHP Milletvekilleri ile Kuvvet Komutanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

POLİSLERİN ÇOCUKLARINDAN BABALARINA ASKER SELAMI

Cenaze öncesi şehit yakınlarına taziye dileklerinde bulunan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na, şehit yakınları tepki gösterdi. Şehit Polis Memuru Necdet Alıcı’nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde koruma polisliğini yaptığı ve geçici görev ile Diyarbakır’a gönderildiği öğrenildi. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit polis memuru Alper Zor, Necdet Alıcı, Mehmet Fatih Ertuğrul ve Mustafa Yiğit Alp için dua edildi ve ardından helallik alındı. Bir süre omuzlarda taşınan şehit polis memurları, cenaze araçlarına bindirildi. Cenazeye şehit polis memurlarının çocukları, özel kuvvet üniforması giyerek katıldı. Cenazenin geçişi sırasında Necdet Alıcı’nın kızı, Mehmet Fatih Ertuğrul ve Mustafa Yiğit Alp’in oğlu asker selamı durdu. Şehit Mustafa Yiğit Alp’in küçük oğlu da babasını asker selamı ile uğurladı. Şehit Alper Zor Karşıyaka Mezarlığı’nda, Mehmet Fatih Ertuğrul, Elvanköy Mezarlığı'nda, Mustafa Yiğit Alp ve Necdet Alıcı ise Cebeci Asri Mezarlığı'nda bulunan Polis Şehitliği’nde toprağa verilecek. 

AYNI GÜN BAŞBAKAN DAVUTOĞLU DİYARBAKIR'DA 

Beraberindeki eşi Sare Davutoğlu ve başbakan yardımcıları ile bakanlarla birlikte Diyarbakır’a gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami’de kıldığı Cuma namazı ve çıkışında yaptığı konuşmanın ardından tarihi Hasanpaşa Hanı’na geçti. Davutoğlu, burada, “Sur’u ihya planını” açıkladı. Konuşmasına başlarken, Diyarbakır’da bir şahsi evinin olmasını arzu ettiği ve bunu eşi Sare Davutoğlu ile de paylaştığını anlatan Davutoğlu, “Sur’da bir evim olsun. Kalktığımda bu güzel havayı teneffüs edebileyim” dedi.

“AMACIMIZ İNSANI VE MEKANI KORUMAK”


Bugün tarihi bir bilinç ve kararlılıkla Diyarbakırlıların huzurunda olduğunu vurgulayan Davutoğlu, “Geçtiğimiz hafta Bakanlar Kurulu’nun ardından arkadaşlarımla saatlerce Sur’u sokak sokak ele aldık. Bütün bölge için düşündüğümüz planlamalar var. Terörden mağdur olmuş ilçelerimiz ve her ilçe için ayrı ayrı planlamalar var. Silopi’nin ihtiyacı Sur’dan farklı. Her biri için ayrı ayrı çalışıyoruz. Amacımız çok açıktır. İnsanı ve mekanı korumak, zamana uygun bir şekilde hayatı normalleştirmek. İnsanı korumayan hiçbir plan ve proje hayatta karşılığını bulamaz, tarihte de yer bulamaz. İlk ve öncelikli amacımız insanı korumak ve hitap etmektir” diye konuştu.

DİYARBAKIR'DAN ERBİL VE KKTC'YE UÇAK SEFERLERİ BAŞLIYOR

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı ziyaretinde kente bir müjde daha verdi. Davutoğlu, “Diyarbakır Havalimanı’ndan Erbil’e uçuşlar 10 Nisan’da başlıyor. Yine Diyarbakır’dan Ercan Havalimanı’na yani KKTC’ye uçuşlar da 1 Mayıs’ta başlıyor. Bu aynı zamanda şunun işareti, Diyarbekir’de dışarıdaki Kürt kardeşlerimize ve Türk kardeşlerimize uçuş başlatıyoruz. Bu da kardeşliğin sembolü olarak Diyarbekir’i bu bölgenin merkezi yapacak. İnşallah 10 Nisan’da sembolik olarak bir Diyarbakır heyeti de Erbil Havaalanı’na uçacak. Ve bütün selamımızı güzel Erbil’e götürecek. Bilinsin ki yurt dışındaki Kürtler de, Türkler de bizim soydaşımızdır. Aynı heyet Ercan Havaalanı’ndaki uçuşa da katılsınlar. Türklerle Kürtlerin kardeşliğini gösterecek şekilde Erbil, Diyarbekir, Lefkoşa arasında dostluk üçgeni kurabilelim” dedi.

Kaynak; İHA
Derleme: Selim GÖKEL


Editör: TE Bilişim