Bayırbucak Türkmenleri ve Güneydoğudaki terör mağduru vatandaşlara yönelik başlatılan ‘Şimdi Yaraları Sarma Zamanı’ kampanyası kapsamında toplanan yardımlar Niğde'den törenle Hatay, Urfa ve Kilis illerine gönderildi.

5 Şubattan bu yana başlatılan ve büyük bir destekle büyüyen yardım kampanyasıyla Niğde'den toplanan yardımların ilk kısmı 18 Tır’lık konvoy halinde bölgeye ulaştırılmak üzere Sungurbey Cami'nin önünden düzenlenen törenle ve dualar eşliğinde uğurlandı.

Törende konuşan Niğde il Müftüsü Alaaddin Gürpınar, “Niğdeli vatandaşlarımızı Şimdi Yaraları sarma zamanı sesini duydular Niğde il müftülüğü, Türk diyanet vakfı Niğde şubesinin organizesiyle bu sese kulak verdiler ve ben hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim. Bu bir emek işidir, bu bir gayret işidir, Allah’ın rızasına vuslat için yapılan bir çalışmadır. Suriye’den, Pakistan’dan, Irak’tan, Filistin’den gelip de bizim ocaklarımıza sığınan bu din kardeşlerimizi yar ve yaranı olsun. Böyle dar ve zor günde onlara sizin kucağınızı açmanız ve bir ekmeğinizi paylaşıyor olmanız çok anlamlı ve bu anlamda ben sizin hayır ve hasenatınızı kabul buyuruyorum. Hatay iline gönderdiğimiz 5 TIR var. Bunlardan 1 TIR su, 1 TIR un, 3 TIR’da patates var. Kilis ilimize intikal edecek 2 TIR su, 1 TIR un 1 TIR’da karışık kuru gıda malzemesi ve 4 TIR’da patatesi Kilis iline gönderdik.

Şanlıurfa ilimize de yine 1 TIR su, 1 TIR un, 2 TIR karışık gıda malzemesi, 1 TIR’da patates var. Toplam 18 TIR dolusu gıda maddesi, giysi gibi malzemeler kardeşlerimize intikal etmek üzere TIR’larımızı dualarla uğurladık. Ayrıca kampanya devam ediyor. Cuma gününe kadar kampanyamız devam edecektir. Cuma günü ikinci konvoy ilçelerimizin de katılımlarıyla ikinci konvoyu da muhtelif yerlere göndereceğiz.” dedi.


Türkiye diyanet vakfının başlatmış olduğu bu organizasyon bu güne kadar pek çok yaraya derman olduğunu belirten Niğde Vali Yardımcısı Ali İpek ise “ bu kapsamda Niğde diyanet vakfımız, dolayısıyla Niğde müftülüğümüzün organizesine 5 Şubat tarihinde camilerimizde toplanan 150 bin TL’yi ihtiyaç sahiplerine gönderdi. Bu organizasyon devam ediyor ve Cuma günü yine bir konvoy gönderilecek. Yardımda bulunan tüm Niğdelilere teşekkür ederim.” diye konuştu.
Konuşmalardan sonra 18 TIR korna çalarak konvoy halinde yola çıktı.
Editör: TE Bilişim