Diyanet-Sen Niğde Şubesi 1.Olağan Genel Kurul Seçimleri geçtiğimiz gün  Niğde Osmanbey Otel’de gerçekleştirildi.

 

1. Olağan Genel Kurula, Genel Merkez Yönetiminden Genel Sekreter Hacibey Özkan ,Genel Teşkilatlanma Sekreteri Mehmet Ali Güldemir,Genel Araştırma ve Dış İlişkiler Sekreteri Mehmet Yaman,İl Müftü Yardımcıları Yusuf Durak,Mustafa Balcıoğlu,Memur-Sen ve bağlı sendikaların temsilcileri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

Divan başkanlığını Genel Teşkilatlanma Sekreteri Mehmet Ali Güldemir’in yaptığı  toplantı; saygı duruşu, istiklal marşı okunması, Niğde Sıralı Cami-i  İmam Hatibi Zafer ŞAHİN’in Kur’an-ı Kerim tilaveti, ardından Kurucu Şube Başkanı Hazım Yılmaz’ın  açılış konuşması ile başladı.

 

Protokol konuşmalarında Genel Sekreter Hacibey Özkan Diyanet mensuplarının Teşkilat yasasının  çıkarılması ile elde edilen kazanımların önemine işaret ederek şunları söyledi.’’FARKINDA OLMALI İNSAN Kendisinin hayatın olayların gidişatın FARKINDA OLMALI İNSAN Fark etmeli fark ettiğini de fark ettirmeli BAZEN Bir damlacık sudan nasıl yaratıldığını FARK ETMELİ Anne karnına sığarken dünyaya neden sığmadığını ve en sonunda bir metre karelik yere nasıl sığmak zorunda kalacağını FARK ETMELİ Şu çok geniş görünen dünyanın ahrete nispetle anne karnı gibi olduğunu FARK ETMELİ Henüz bebekken DÜNYA BENİM dercesine avuçlarının sımsıkı kapalı olduğunu ölürken de   aynı avuçların HERŞEYİ BIRAKIP GİDİYORUM İŞTE avuçlarının apaçık kaldığını  FARKETMELİ İNSAN Kefenin cebinin bulunmadığını fark etmeli Azrail’in her an sürpriz yapabileceğini nasıl yaşarsa öyle öleceğini FARKETMELİ  İNSAN Ölmeden önce ölmeli Hayvanların yollarda çöplerde kaldırımlarda İnsan olarak kendisinin evlerde köşklerde saraylarda yaşadığını fark etmeli insan Gülün hemen dibindeki dikeni hemen yanı başındaki  gülü fark etmeli insan Evinde 4 kedi 2 köpek beslediği halde çocuk sahibi olmaktan korktuğunu fark etmeli  Eşine seni çok seviyorum demenin  mutluluk yolundaki müthiş gücünü fark etmeli Dolabında asılı 25 gömlekten sadece 3 giydiğini  ama arka sokaktaki  komşusunun o beğenilmeyen gömleğe muhtaç olduğunu fark etmeli insan farkındalık,  farkındayız, Din hizmetinin kutsallığını şerefli olduğunu din görevlisine hizmetin dine hizmet olduğunu fark etmeliyiz.’’dedi.

 

Kurulda, Genel Araştırma ve Dış ilişkiler Sekreteri Mehmet Yaman’da bir konuşma yaptı. Mehmet Yaman konuşmasın da  ‘’Türkiye de üç Kurum da cübbe giyildiğini  bunlardan birinin de Diyanet İşleri Başkanlığı olduğunun şerefini  taşıyoruz. Devletimiz ve Başkanlığımız bizlere büyük imkanlar sunmaktadır. Yaklaşık 100 bin mikrofonla  insanlarımıza dinimizi  anlatma ve tebliğ etme fırsatı vermektedir. Büyük bir nimet olan  bu imkan aynı zamanda büyük bir sorumluluğu da yüklemektedir.’’dedi.

 

İl Müftü Yardımcısı  Mustafa Balcıoğlu ise’’ Diyanetimizin sendikal hareketlerin karşısında olmadığını , fakat bu hizmetleri yürütürken ölçülerimize dikkat edilmeli  hizmet yarışında sevgi ve saygı esas olmalı kırıcılıktan kaçınmalıyız’’dedi.

 

 

İki  listenin yarıştığı kongre seçimleri sonucu Murat Dündar şube başkanlığına seçildi.

 

Niğde Şubesi yönetimi şu isimlerden oluşuyor:

 

Şube Başkanı                                            : Murat DÜNDAR

Şube Sekreteri                                          : Murat SONGUR

Şube Teşkilatlanma Sekreteri                :  Durmuş Ali ŞAMLI

Şube Mali Sekreteri                                 : Mustafa GÖKLER

Şube Mevzuat Sekreteri                          : Fahrettin ERGÜN

Şube Eğitim Sekreteri                             : İlhami ALTIPARMAK

Şube Arş ve Dış İlişkiler Sekreteri         : Numan YİĞİT

 Haber/Foto    : Abdurrahim TÜRKARSLAN

 

                                                                

Editör: TE Bilişim