Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu’da emekli öğretmen  Mahmut Şahin, devletten aldığı 500 bin TL hibe desteğiyle 1 Milyon TL'ye 2 bin 200 metrekare alan üzerine 150 büyükbaş hayvan kapasiteli çiftlik kurdu. Devlet desteği olmadan çiftçilik yapılmaz" dedi.


Niğde Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş; " Tarım ve Orman Bakanlığımızın destekleriyle kurulan bir çiftlik burası. bakanlığımızın destekleriyle süt hayvancılığı yapılan bir işletme. burası 150 büyükbaş hayvan kapasiteli bir çiftlik ama şuan itibariyle tam kapasitede değil. Tarım ve Orman bakanlığımızın KOP bölgesi desteklerinden 200 bin TL, 13'üncü etap Kırsal kalkınma ve ekonomik destekler yatırımlar alet ekipman desteğinden yaklaşık 200 bin TL desteği yapıldı.  Toplam 1 milyon TL'ye yapılan bir işetme olmakla birlikte bunun 500 bin TL'si hibe desteğidir. bu tesis gelişmeye yönelik planlamış bir tesistir. Şuan bu tesiste 80 civarında büyükbaş hayvan bulunmakta olup 150 büyükbaş hayvan kapasitesine kadar çıkartılabilir" dedi.


devletten aldığı 500 bin TL hibe 1 milyon TL'ye 150 büyükbaş hayvan kapasiteli süt hayvan çiftliği kuran Emekli Öğretmen Mahmut Şahin; " bu hayvan çiftliği için müracaat edeli yaklaşık 2 yıl oldu.  projemiz onaylanmasıyla birlikte önce besi damımız sonra makine ve ekipmanlar olmak üzere 2 parça hibe desteği aldık.  özellikle bu araziyi seçtik. Kıraç bir arazi olması ve yüksek olması nedeniyle burayı seçtik. Kasım 2019 tarihinde inşaata başladık ve Haziran 2020 tarihi itibariyle hayvanlarımızı getirdik ve süt hayvancılığı işine başladık.  bu çiftliğimiz 150 büyükbaş hayvan kapasitesinde olup şuan itibariyle yaklaşık 80 hayvanımız bulunuyor.  bu işi herkesin yapması lazım, bu ülke için yapılması gerekir" diye konuştu.


Devlet desteği olmadan çiftçilik yapılamayacağını ifade eden Emekli öğretmen Mahmut Şahin;"devlet olmasa çiftçi olmaz. devlet desteği olmadan çiftçilik yapılmaz ve çiftçi olmaz.  sadece hayvancılıkta değil diğer tarım ürünlerinde de devlet desteği olmadan olmaz. devlet desteği olmayan burada hiçbir ürünün olmadığını ifade etti.

Editör: TE Bilişim