Niğde Belediyesi tarafından Derbent Kavşağı düzenleme çalışmaları kapsamında uygulamaya konulan dönel kavşak projesiyle kent girişi güzelleştiriliyor. Belediyenin çalışmasıyla Niğde’nin merkezinde bulunan ve trafik akışının yoğun olduğu Derbent Kavşağı yeni bir görünüme kavuşuyor.

 

Düzensiz bir halde olmalarının yanı sıra araçların hareketini de kısıtlayan dönel kavşakların düzenlenmesi için asfaltlama çalışmalarıyla birlikte uygulamaya konulan kavşak düzenleme çalışmaları Derbent mevkiinde devam ediyor.

 

Derbent Kavşağında yapılan düzenlemelerin kısa süre içerisinde tamamlanacağını belirten Başkan Akdoğan çalışmaları yerinde inceledi.

 

Derbent Kavşağında yapılan çalışmaların gerekliliğine değinen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, kavşağın düzenlenmesinde hassasiyet gösterdiklerini ifade etti. Başkan Akdoğan; “Derbent kavşağında Niğde Belediyesi olarak hem orta refüj, hem kaldırım hem de asfalt çalışmasını gerçekleştirdik. Bilindiği üzere burada bir Abilay Han heykeli vardı. Bu heykeli önümüzdeki günlerde Niğde Kalesi’nde uygun bir monte edeceğiz. Onun dışında bu dönel kavşakla ilgili sanatsal bir obje dikim işlemini buraya gerçekleştireceğiz ve etrafını da yine süs havuzları olacak. 15 ile 18 metre yüksekliğinde bir objenin de buraya dikimini gerçekleştireceğiz. Tabi obje hakikaten hem sanatsal açıdan hem görüntü açısından çok güzel olacak. Niğde’nin girişine baktığımız zaman önemli bir nokta. Buraya yapılacak işleminde önemli bir işlem olduğunu, önemli bir sanatsal objenin buraya konuşlandırılacağını bilinmesini isteriz. Belki kamuoyunda gecikmiş gibi algılansa da Ankara’dan Mersin’den Adana’dan değişik firmalar bu obje çalışmasını yaptılar belediyemize sunumlarını gerçekleştirdiler. Belediye Meclis Üyelerimiz ile yaptığımız inceleme neticesinde bir tanesine karar verdik o sanatsal objenin ve süs havuzlarının içinde olacağı orta refüjü şekillendireceğiz. Hakikaten bu objenin altında birçok insan fotoğraf çektirecek Niğde’ye gelip giden herkes bu obje ile hatırlamaya başlayacaklar. Yine önümüzdeki günlerde de boyunun kısa olmuş olmasından dolayı kaldırdığımız saat kulesinin daha yükseğinin montajını buraya gerçekleştirmiş olacağız. Bu dönel kavşakla ilgili büyük olduğu düşünceleri var. Bu çalışma başlangıçta 40 metre idi. Daha sonra 40 metreyi 35 metreye çektik. Bu işin standardı bu şekilde ama 30 metreye çekilebilir miydi evet çekilirdi ama trafiğin daha akıcılığını sağlayabilmek ve kavşakların birbirini karşılayabilmesi için bu kadar büyüklüğe ihtiyaç vardı. Buranın büyüklüğü bundan dolayı bu şekilde oldu. Görüldüğü üzere burada şu anda sinyalizasyon olmadığı halde akıcı bir trafiğin olduğunu rahat bir şekilde söyleyebiliriz. Dolayısıyla burası yoğun bir çalışma sonucu meydana getirildi. Buranın şekillenmesinde de birçok insanımızın da görüşüne başvurularak bu karar verilmiştir. Ve burası bu şekilde yapılmıştır. Bu göbek düzenlemesi de yapıldıktan sonra eminim ve inanıyorum ki burası çok güzel oldu ve Niğde’mize yakıştı denilecek. Ben şimdiden hayırlı olsun diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim