1996 yılının Ramazan ayında "Şehir ve Ramazan" isimli bir televizyon programıyla başlayan iyilik hareketi, yardım etmek ve yardım almak isteyenlerin kuvvetli talebiyle " Deniz Feneri " kimliğine bürünerek önce haftalık yayınlanan bir programa dönüşmüş, sonrasında ise aynı isimdeki dernek çatısı altında 2002'de ISO 9001 Kalite Belgesi'ni almıştır. 

İlk günden bu yana onu yalnız bırakmayan on binlerce bağışçı ve gönüllüsüyle, Türkiye'de ve Dünya'da Yüzbinlerce aileye gıda, barınma, sağlık ve para yardımı ulaştırmış ve gün geçtikçe artan bir sayıyla ulaştırmaya devam etmektedir. 

Türkiye'nin dört bir yanında hayata geçirdiği gıda, eğitim, sağlık, barınma alanlarındaki projeleriyle; kurduğu misafirhaneler, aşevleri, giyim mağazaları, yürüttüğü meslek edindirme programları ile ihtiyaç sahiplerine kapsamlı bir hizmet sunmaktadır. 

Kurulduğu 1998 yılından bu yana şubeleri, temsilcilikleri, gönüllüleri ve bağışçılarıyla birlikte Türkiye'de ve Dünya'da, yardım isteyen yüz binlerce sese herkesten önce cevap vermektedir. 

Deniz Feneri Derneği Ankara Şubesi tarafından Niğde’de 211 aileye gıda, 157 aileden 650 ferde giysi ve olmak üzere 145.000 TL değerinde yardım ulaştırıldı.

 

Deniz Feneri Derneği Ankara Şube Koordinatörü Hamit Kunt, “Tüm çalışmaların aşama aşama kayıt altında olduğunu belirterek, Derneğimiz tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere, imkanlar dahilinde yardım etmeye devam ediyoruz. Bugün de Niğde’de 211 aileye gıda, 157 aileden 650 ferde giysi ve olmak üzere 145.000 TL değerinde yardım dağıtımı yaptık.” diye konuştu.

Kunt açıklamasında, “Deniz Feneri Derneği olarak ihtiyaç sahibi ailelere ellerinden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalıştıklarını söyleyerek, hedefimizde daha çok yardım dağıtmak daha çok mağdura ulaşmak daha çok iyilik yapmak var.

Belirlenen ihtiyaç sahibi aileler, onlara verdiğimiz makbuzla gelip merkezimizden yardımlarını alırken Ankara dışından gelemeyen ihtiyaç sahibi ailelere ise yardımları bizzat ekiplerimiz elden teslim ediyor. Böylelikle bağışçılarımızın yaptığı yardımlar doğru ellere ulaşmış oluyor" diye konuştu.

 

İYİLİK ELLERİMİZ DÜNYANIN 63 ÜLKESİNE ULAŞTI

İnsanlığın iyilik merkezi Deniz Feneri Derneği bugüne kadar 63 ülkede ve Türkiye’nin bütün bölgelerinde 365 gün durmadan iyilik götürmeye, insanlığa hizmet etmeye devam ediyor. Afrika’da açtığı su kuyuları, mescitler ve okulların yanı sıra gıda yardımları şükür ve adak kurban kesimleri yapıyor. Mazlum coğrafyalardan yetimler sahiplenme ve tabi ki ülkemizin ihtiyaç sahibi vatandaşlarına ve PKK terörü yüzünden evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşlarımıza kadar toplumun ihtiyaç sahibi bütün kesimlerine yardım götürmeye ve iyilik üretmeye aralıksız devam ediyor.


Editör: TE Bilişim