Türkiye’yi karış karış gezen Davetsiz misafirin bu haftaki durağı Niğde oldu. Samanyolu televizyonun da yayınlanan ve sunuculuğunu Turgay Başyayla’nın yaptığı; “Davetsiz Misafir” Niğde’yi ziyaret etti.


Programın Niğde fragramı sayfanın dibinde...

 

Gittiği bölge de gerek tarihi değerleri gerek bölge halkını ve yaşantısını konu aldığı programda bu haftanın tema’sı Niğde oldu. Niğde’nin tarihi ve kültürel mekanlarını gezen ve buralarda çekimini yapan davetsiz misafir ekibi Niğde’yi başta Türkiye olmak üzere yayın yaptığı bölgelere tanıtmaya çalışacak.

 

 

Tarihi mekanlarının yanı sıra kendine özgü mutfak kültürüyle de tanınan Niğde’nin meşhur Niğde Tavasını ve bor söğürmesinin de tanıtımını yapan Başyayla bu yemeklerden tadarak lezzeti ifade etmeye çalıştı. Türkiye’nin büyük çoğunlukta lahana ihtiyacını karşılayan Niğde’nin lahana tarlalarını ziyaret ederek çiftçileri de dinledi.

 

 

Elma ve Patatesi de görmeden gitmeyen davetsiz misafir bahçeli de elma toplanan bahçeleri tek tek gezdi. Tamamen patates üretimiyle uğraşan Edikli kasabasında Gelin ve kaynanaların patates soyma yarışmasını ve Bor ilçesinin geleneksel tulum oyunlarını da izleyen Davetsiz misafir çekimlerini tamamlayarak Niğde den ayrıldı.

 

 

28 Kasım 2012 Çarşamba akşamı saat 23.00’de Samanyolu Televizyonun da yayınlanacak olan program her şeyiyle Niğde’yi anlatacak.

 

 

Davetsiz misafir ekibini Niğde’ye davet eden Zaman Gazetesi Niğde temsilciliği; “Niğde hem tarihiyle hem de sosyal yaşantısı bakımından tanıtılması ve anlatılması gereken bir ilimiz. Davetsiz misafir ekibi de Anadolu’nun birçok ilini gezerek tanıtımın da önemli rol oynuyor. Biz de Niğde’yi de programa konu almalarını istedik ve onlar da bizi kırmadı. Başta davetsiz misafir ekibine ve desteklerini esirgemeyen Niğde halkına teşekkür ederiz” dedi.







Editör: TE Bilişim