İzmir'de 2 yıl önce terör saldırısında şehit olan Niğdeli piyade er Hüseyin Arısoy'un, memleketi Ulukışla İlçesi'ne bağlı Darboğaz Beldesi'ndeki kabrinin yanına büstü dikildi.
 
Şehitlikte bulunan yaklaşık 4 metre yüksekliğindeki 3 mermer sütundan birine de şehidin büyük boy fotoğrafı asıldı.
Şehidin ailesinin pirinçten yaptırdığı büstün açılışına Ulukışla Kaymakamı Ozan Gazel, Ulukışla Belediye Başkanı Hacı Avşar, Darboğaz Belediye Başkanı Mustafa Kuzum, belde halkı, şehidin ailesi ve vatandaşlar katıldı.
 
Kaidesinde ‘Anıların ve sen sonsuza kadar yaşayacaksın’ yazılı olan büstün açılışında konuşan Kaymakam Gazel, “Hüseyin kardeşimiz bu vatan için canını verdi. Ama o her zaman bizimle birlikte yaşayacaktır. Bu büstümüz de ona yakışır bir şekilde, şehidimizin anılarını her zaman taze tutacaktır” dedi.
 
Açılış törenine katılanlar, kurdelenin kesilip büstün üzerindeki Türk Bayrağı’nın kaldırılmasıyla gözyaşlarına boğuldu. Üç çocuğu arasında tek oğlunu teröre kurban veren şehidin annesi Arife Arısoy, “Ben büstünü değil, oğlumun gerçeğini istiyorum. Onu bana geri verin” diye gözyaşı döktü.
 
13 Haziran’da yapılan açılışın ardından her gün oğlunun mezarını ziyaret edip, büstün bakımını yapan baba Zeki Arısoy da, “Bu büstü, oğlumun doğum günü olan 13 Haziran’da açtık. Oğlumuza doğum günü hediyesi olarak yaptırdık. Oğlumu beldemiz mezarlığında şehitlikte bulunan mezarında yaşatacağım. Ben, bütün özel günlerde oğlumun yanına geliyorum. Yılbaşını, bayramları birlikte geçiriyoruz. Benim tek erkek çocuğumdu, onu da bu vatan için şehit verdim. Burası onun mezarı değil evi. Oğlumun sevdiği her şeyi yanına getireceğim” dedi.
 
Editör: TE Bilişim