15 Temmuz Darbe girişiminin ikinci günü Bor ilçesi Çukurkuyu kasabasından olan ÖKK'de görevli hemşerimiz Astsubay Ömer Halisdemir'in darbeci Tuğgenerali alnından vurduğunu ve bu olayın darbenin kırılma noktası olduğunu daha darbe girişiminin ikinci gününde Borhaber.net sitemizde haber yapmış ve başlığımızı "Heykeli Dikilecek" şeklinde atmıştık. 

15 Temmuz darbe girişimi sırasında, darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'yi öldürdükten sonra cuntacılar tarafından şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir'in, Mersin'e heykeli dikildi.

4.60 METRE YÜKSEKLİĞİNDE

Mersin'in MHP'li Toroslar İlçe Belediyesi, şehit Ömer Halisdemir'i ölümsüzleştirmek için heykelini dikme kararı aldı. Belediye Başkanı Hamit Tuna'nın talimatıyla Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeli heykeltıraş ve 2 yardımcısı tarafından 13 günde tamamlanan 1.80 metre kaide, 2.80 metre vücut olmak üzere toplamda 4.60 metre yüksekliğindeki heykel, Şehitler Parkı'na dikildi.

 

Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in Heykelini Diktiler



 

'30 AĞUSTOS'TA AÇILACAK'

Amaçlarının Ömer Halisdemir'i ölümsüzleştirmek olduğunu ifade eden Başkan Hamit Tuna, şunları söyledi:

"Önce hayal ettik, sonra resmettik ve son olarak proje olarak tamamladık. Heykeltıraşımız 13 gün gece gündüz çalışarak tamamladı. 30 Ağustos gibi anlamlı bir günde önemli isim Ömer Halisdemir'in heykelinin açılışını yapacağız. Türkiye'de demokrasiye sahip çıkma adına, canını hiçe sayan bu güzel şahsiyeti ölümsüzleştirmek bizim için değerli. Bu topraklarda Türk milletinin varlığı bu tip insanların özverisiyle, can veren kan döken insanların sayesinde oluyor. Böyle kahramanlarımızı öne çıkartmak anlamında doğru bir proje yaptığımızı düşünüyoruz."

'HALİSDEMİR'İN KAHRAMANLIĞINI ANLATACAĞIZ'

Heykelin yerleştirildiği parkta, Seyit Onbaşı'nın da bulunduğunu ve bu iki ismin Türkiye için çok önemli olduğuna dikkat çeken Tuna, şöyle devam etti:

"Seyit Onbaşı 'Çanakkale Geçilmez'in destanlaştığı, inanmışlığın ve cesaretin örneğidir, timsalidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin bu coğrafyada kurulmasını sağlayan önemli isimlerdendir. Demokrasinin bu topraklarda devam etmesinde de Ömer Halisdemir çok önemli bir şahsiyettir. O yüzden özdeş olan, kırılma noktalarında canlarını feda eden, demokrasinin devam etmesi yönünde Ömer Halisdemir gibi kahraman Türk evladının bu şekildeki duruşu gelecek nesillere de örnek olacak. Sıkıştığımız, girdaba girdiğimiz her noktada bu ülke bir kahraman çıkarmıştır. O kahramanlardan biri de Ömer Halisdemir'dir. Bu park manevi iklim anlamında çok önemli. Burada üstüne basa basa Halisdemir'in yaptığı kahramanlığı anlatacağız. Büyük kahramanın hangi cesareti göstererek kahramanlaştığının nişanesi olacak."

Editör: TE Bilişim