Niğde Garnizon ve İl Jandarma Komutanı jandarma Albay İbrahim Taşkın, darbeci subayların ele geçirdiği Jandarma Genel Komutanlığı sözde komuta kademesi tarafından gönderilen sözde emri ‘yok hükmünde’ kabul etti. Ancak yine de tedbir amaçlı açığa alındı. 

Niğde Garnizon ve İl Jandarma Komutanı jandarma Albay İbrahim Taşkın, darbeci subayların ele geçirdiği Jandarma Genel Komutanlığı sözde komuta kademesi tarafından gönderilen emri yok hükmünde kabul ederek milli iradenin yanında yer aldı.

Darbe girişiminin ilk saatlerinde Jandarma Genel Komutanlığı'nca Niğde Jandarma Garnizon Komutanlığı’na gönderilen emirde şehrin önemli mevki ve kurumlarının ele geçirilmesi istendi. Niğde'de 1 yıl önce göreve başlayan İl Jandarma Garnizon Komutanı Albay İbrahim Taşkın, söz konusu emri ‘yok’ kabul etti. Durum hakkında Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu’na bilgi veren Albay Taşkın, “Devletimizin ve sizin emrinizdeyim.” dedi.

İLK ANDAN İTİBAREN NİĞDE MEYDANINDA İDİ... EN ÇOK ALKIŞI ALBAY TAŞKIN ALDI. 

Bu görüşmenin ardından il genelindeki jandarma komutanlıklarına darbe girişimine hiçbir şekilde destek verilmemesi üzerine emir gönderen Albay Taşkın, Niğde Belediye Meydanı’nda binlerce Niğdeli ile protesto gösterisine katıldı.

Meydanda bulunan ve AK Parti Niğde Milletvekilleri Erdoğan Özegen, Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt’un da bulunduğu TIR'ın üzerine çıkan Albay Taşkın, Niğdelilerin takdirini topladı.

Darbe girişimi sonrası açığa alınan Albay Taşkın, Niğde'de bulunuyor.  Albay İbrahim Taşkın, sözde darbe girişimi sonrasında Niğde Sıkıyönetim Komutanı olarak isminin geçtiği ve bu konuda yayınlar yapıldığı biliniyordu. 



 
Editör: TE Bilişim