Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Aladağlar Demirkazık’ın Türkiye’nin Dünyaya açılan kapısı olacağını söyledi.


Niğde Valiliği Demirkazık bölgesini İsviçre ve Avusturya’daki denklerine uygun bir şekilde yeniden dizayn ederek turizme kazandırmak için çalışmalara başladı.


Niğde Valisi Necmeddin Kılıç başkanlığında Niğde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol, Niğde Gençlik ve Spor Müdürü Harun Turhan’ında bulunduğu ekip Demirkazık’ın daha etkin şekilde turizme kazandırılması için toplantı gerçekleştirildi.


Niğde’nin sahip olduğu önemli potansiyellerinden bir tanesinin Aladağlar –Demirkazık bölgesi olduğuna dikkat çeken Vali Kılıç: “”Dünya dağcılarının kıblesi” diye bilinen ve her yıl binlerce yabancı turistleri ağırlayan, Dünya çapında oldukça iyi tanınan Demirkazık bölgesini turizme kazandırılması ve Niğde’nin menfaatlerine uygun şekilde dizayn edilmesi konusundaki çalışmalar iyi bir noktaya gelmiştir.


Demirkazık bölgesini İsviçre ve Avusturya’daki denklerine uygun bir şekilde yeniden dizayn edilerek Dünyaya açılan Türkiye’nin bu penceresinde güzellikler kurmayı arzu ediyoruz. Bu amaçla yapılmakta olan alt projeksiyon çalışmalarını bir üst kurulda değerlendirmek üzere toplandık” dedi.


Demirkazık bölgesinde dağcılık okulunu dağcılık federasyonu ile hizmete açmak istediklerini belirten Vali Kılıç: “ Özel İdareye ait tesisi Gençlik spor Bakanlığımız ve Dağcılık federasyonumuzun müşterek yönetimiyle dağcılık okulu olarak hizmete açtığımız takdirde hem ilimizin tanıtımda iyi bir yere geleceğini, ticaretin kısmen canlanacağını ve dağcılık faaliyetleri için gelip arama ve kurtarma faaliyetlerine konu olacak yabancı turistlerin kurtarılmasının daha iyi kurtarılmasını düşünüyoruz” dedi.


Vali Kılıç: “Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Özel idare üçgeni içerisinde bölgede sığınma evleri yapmak, Milli parklar yaban hayatı bölgesinde gerekli görülen diğer faaliyetleri yürütme konusunda bir gayretimiz olacak” şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilişim