Niğde Cumhuriyet Meydanı’ndan düzenlenen Törene Vali Yılmaz Şimşek, Ak Parti Milletvekili Selim Gültekin, CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, , İl Jandarma Komutanı J. Albay Garip Gümüş, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Niğde Baro Başkanı Osman Çimen, STK ve Siyasi Parti Temsilcileri, Askeri Erkan, Öğrenciler ve çok sayıda Vatandaş katıldı. Törende, Valilik, Belediye ve Sivil Toplum Kuruluşları çelenkleri Atatürk Anıtı'na sunuldu. Çelenklerin sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla birlikte tören sona erdi.

Cumhuriyet Bayramının 96. Yıldönümü dolasıyla kutlama törenleri Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, bugün saat: 09.45’de makamında tebrikata giriş sırasına uygun olarak Devlet Adına kutlamaları kabul edecek.

Atatürk Meydanında yapılacak kutlama törenleri ise saat: 10.15’de başlatılacak. Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir tarafından Askeri Birlik, öğrenciler ve halkın bayramını kutlayacaklar. Günün anlam ve önemini belirten konuşma Niğde Valisi Yılmaz Şimşek tarafından yapılacak. Kutlama törenlerinde öğrenciler şiir, kompozisyon okuyacak, Halk Oyunları gösterisi ve Niğde Belediyesinin Mehteran takımının gösterisi gerçekleştirilecek. Cumhuriyet bayramının 96. Yıldönümü münasebetiyle düzenlenen müsabakalarda dereceye giren sporcu ve öğrencilere ödülleri verilecek.

Editör: TE Bilişim