Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucu Milli Lideri Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'a çıkışının 100. yılı nedeniyle, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezi tarafından hazırlanan projeyle yola çıkan Cumhuriyet Tırı Niğde’de mola verdi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Niğde İl Başkanlığının destekleri ile ilimize gelen Cumhuriyet Tırı Ömer Halisdemir Meydanında Niğde halkı ile buluştu. 2 gün boyunca Niğde halkının misafiri olacak.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Niğde İl Başkanı Nihal Açıkgöz Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezi’nin katılarıyla Niğde’ye gelen Cumhuriyet Tırının içerisinde, büyük önder Atatürk’ün, Cumhuriyet ve devrimlerle ilgili fotoğrafların, istiklal madalyasının, Cumhuriyetin kuruluşunun 10. yılı madalyasının orijinal objelerin görücüye çıktığını söyledi.

Türkiye ve dünyada basılmış Atatürk ile ilgili yayınlardan oluşan basılı malzemeler ve panoların tır içerinde sergilendiğini açıklayan Açıkgöz “ Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'a çıkışının 100. yılı nedeniyle, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezi böylesine özel bir tır hazırladı. Tır içerinde aynı zamanda Cumhuriyet kadınlarının fotoğrafları ve milli mücadele yıllarında ve sonrasında yayınlanan gazeteler de sergileniyor. Niğde ADD olarak Niğde halkını Cumhuriyet Meydanında bulunan Cumhuriyet tırını ziyaret etmeleri ve Atatürk’ü anmaları için davet ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim